ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

måndag, augusti 14, 2006

Höstens TV-matcher

Jaha än en gång ser man prov på storstadsmentaliteten. Inför höstens matcher har Canal+ och tv4 valt vilka de vill sända....

Canal+
Tisdag 22/8 kl. 19.00 Helsingborg-Hammarby
Måndag 28/8 kl. 20.00 Hammarby-Djurgården
Tisdag 12/9 kl. 19.00 Helsingborg-Malmö
Onsdag 20/9 kl. 20.00 Djurgården-AIK
Tisdag 26/9 kl. 20.00 AIK-Hammarby
Måndag 2/10 kl. 19.00 Hammarby-Malmö

Tipslördagsmatcher i TV 4:
Lördag 9/9 kl. 16.00 IF Elfsborg - AIK
Lördag 16/9 kl. 16.00 Malmö FF - Djurgården
Lördag 23/9 inte klart
Lördag 30/9 inte klart


Man ser att Canal+ tror på Hammarby i alla fall, eftersom fyra (!) matcher innehåller dem som en av kombatanterna. Jag förstår fortfarande inte den här förkärleken för Helsingborg, det är klart att det kan vara lite intressant att se Henke, men hur många matcher orkar man se ett lag från de nedre regionerna i tabellen. Fast det är klart, nu kanske HBG är lite på gång efter att de klarade 1-1 mot Djurgården och även hade chanser att vinna, men ärligt. Jaja, tiden får väl utvisa hur det slutar.

Nu har dock Canal+ visat två Elfsborg-matcher ganska tätt (IFE-HAM & IFE-MFF), men någon match till hade väl varit kul sådär på sluttampen. De är ju ändå med där uppe i toppen. Egentligen spelar detta inte någon större roll för mig, eftersom jag har tillgång till säsongskortet på ppv, men det är alltid kul att visa upp Elfsborg för resten av landet. En annan stor förlorare är ju IFK, verkar som beslutsfattarna till vilka matcher som ska sändas INTE är från västra Sverige i alla fall. Rätt dåligt egentligen! Jo, jag förstår att lagen från Stockholm drar den största publiken, men tre stockholmsderbyn är lite mer än vad jag klarar av. Förresten är inte en stor del av fotbollspubliken på själva matcherna när det är derby, eller finns det så stora supporterskaror till Stockholmslagen här ute i landet??

Jaja, nog tjatat om det här. Så här har det ju alltid varit och kommer förmodligen alltid att vara...