Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

tisdag, maj 08, 2007

Elfsborg U21 - Örgryte U21 2-1

Det var ungefär 100-talet personer som hade hittat till dagens drabbning i U21-allsvenskan mellan Elfsborg och Örgryte på den något kylslagna Borås Arena. Elfsborg hade valt att starta med näst intill bara spelare som tränar med A-truppen. Endast Nordmark och Adebahr från U-truppen fick chansen från början. Backlinjen bestod av Florén, Kurbegovic, Sjöberg och Andersson, på mittfältet återfanns Bajrami, Eres, Adebahr och Griffit och på topp spelade Avdic och Nordmark.

Elfsborg började matchen frejdigt och dominerade hela första halvlek. Det kändes nästan som att Örgryte inte fick låna bollen. Dock flinade ineffektiviteten i ansiktet på spelarna och särskilt Avdic och Bajrami hade ett otal chanser att sätta bollen i nätmaskorna. När väl Nordmark fick bollen i farligt läge med Örgrytes målvakt tvekade han inte en sekund och satte bollen snyggt i mål. Det var resultatet i paus.

I andra halvlek ryckte Örgryte upp sig en aning och skapade en del farliga målchanser. Hassan verkade ganska virrig och obeslutsam i målet idag och vid ett flertal tillfällen var han ute och viftade i straffområdet. Örgryte kunde kvittera efter att en av deras spelare vann en nickduell mot Kurbegovic och snyggt lobbnickade in bollen över Hassan. Efter kvitteringsmålet hade Elfsborg otroligt svårt att skapa några riktigt heta lägen, dock skapades en farlighet när den inbytte Sköld slog ett inlägg från högerkanten som Avdic snyggt kunde skarvnicka in i mål. Därmed blev slutresultatet 2-1.

Ingen av spelarna imponerade särskilt mycket på mig. Florén klarade sig dock bra på sin vänsterkant, men han sattes inte under så stor press. Bajrami sprang frejdigt på vänsterkanten och skapade ett otal lägen att göra mål, men det där allra sista fanns inte idag. Avdic lyckades med mer idag än tidigare, dock beror det nog mer på den lite sämre backlinjen han mötte. Som vanligt, måste jag nästan säga, spelade inte Griffit bra idag. Det känns som han överarbetar situtionerna och skapar inte mycket, istället tappar han boll så att motståndarlaget lätt kan iscensätta farliga kontringar.

Nä, laget imponerade inte på mig med tanke på att så många A-lagsspelare fanns med, man hade ju önskat att de bättre kunnat visa att de är värda en plats i A-lagsmatcherna.