ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

torsdag, april 26, 2007

Falköping-Elfsborg 0-3

Jag hade hoppats på att få se riktigt underhållande fotboll från Elfsborgs sida i kvällens svenska cupen-match mot Falköping. Men förhoppningarna grusades nästan med en gång när matchen blåst igång. De första passningarna som skulle gå jäms med marken hoppade och studsade något fruktansvärt, så snabbt passningsspel skulle det inte bli tal om. Det är ju Elfsborgs signum, att spela bollen på marken. I kvällens match var det enda vettiga att slå höga långa bollar, därför kan man kanske förstå att spelet inte såg riktigt bra ut.

Det första målet kom rätt så tidigt i matchen och det var vid en fast situation, vad jag kan minnas i alla fall, som Mobaeck kunde få bollen i nätmaskorna. Sedan var det väldigt krampaktigt spel och samarbetet mellan Avdic och Sjöhage var inte helt klockrent. Hela Elfsborgs spel var väldigt statiskt och de hade väldigt svårt att skapa några riktigt heta målchanser. Känner vi igen det?

Andra målet kunde Emir slå in efter att ha kommit tämligen ensam med målvakten. Vid det laget hade jag fått en väldig träsmak i rumpan, efter att ha suttit i en halvtimma på en träläktare som egentligen var till för ståplats. Jag valde därför att ta en liten rundtur runt planen för att besöka faciliteterna. Under tiden hade Anders fått ett gult kort efter att gjort ner en spelare. Detta var kanske befogat, vet inte eftersom jag missade situationen, men för övrigt i matchen höll domaren en väldigt låg nivå. Han blåste i alla möjliga situationer och jag vet inte vilken division han dömer i vanliga fall, men det kan inte vara någon av de högre.

I andra halvlek byttes Holmén in omgående istället för Ilola. Spelet såg fortfarande väldigt krampaktigt ut och tempot var extremt lågt. Sedan drog Anders på sig ett andra gult kort och blev utvisad. Ganska onödigt! Falköping, med en man mer, kunde inte nu heller skapa några situationer som vållade större problem för Hassan och backlinjen.

I slutet av matchen lyckades Griffit skjuta en frispark direkt i mål och därmed slutade matchen 3-0 till Elfsborg.

Elfsborg skapade skrämmande lite målchanser matchen igenom, jag tror att det är dags att bli lite orolig. Det är klart att planen var väldigt svår och tungsprungen, men mot ett division III-lag borde de kunna skapa lite mer. Det hade varit ett ypperligt tillfälle att få upp självförtroendet i målskyttet, men icke.

Lite bilder från resan:



Vi åkte ikapp och förbi spelarbussen påväg till matchen. Klockan var ca 17.10 när vi körde förbi dem i Åsarp, så det betyder att de inte var på plats allt för tidigt.









I slutet av matchen fick Bajrami kramp...


...men fick hjälp av motståndarlagets målvakt att sträcka ut muskeln ;)




Vi gick ut genom grindarna innan matchen var riktigt slut, men kunde följa det sista från andra sidan ;)