ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

fredag, april 30, 2010

Tankar efter hemmamatchen mot Brommapojkarna

Matchen i sig är väl inte så mycket att orda om. Första halvlek var bra, det enda som känns dåligt är att det bara görs ett mål trots alla chanser. Kul att se Johan Larsson bevisa att han inte är ett one-hit-wonder. BPs taktik under halvleken var väl i princip att tjonga bollen mot Guidetti på topp och hoppas på att han satte dit den. Det var skönt att se hur Martin.A lyckades plocka bort ManCity-lånet.

Andra halvlek var en orgie i felslagna passningar, dåliga beslut och lycka-till-höjdbollar på Denni. BP tilläts att skapa lite mer tryck och stundtals var IFE:s spel direkt uselt. De sista 10 min gjorde fysiskt ont att bevittna, men lyckligtvis kom aldrig BP:s kvittering. Skönt med 3 pinnar!

Det är för tillfället en ren fröjd att se Denni Avdic agera på planen. Han spelar klokt, och med ett självförtroende som är underbart att se från läktarplats. Det känns som om han mognar med uppgiften, och hans arbetsinsats gör oerhört mycket för Elfsborg som lag.
Tyvärr kan man definitivt inte säga samma sak om Florén. Han har utan tvekan tagit över den olyckliga rollen som Årets säkerhetsrisk i backlinjen och spelar stundtals lika säkert som Fredrik Björck. Det säger en hel del när hans enda riktigt farliga inlägg förutom målinlägget (om det nu kan kallas ett inlägg) kom med högerfoten (?!). Tycker att Hult borde få chansen i nästa match, det kan bara bli bättre på den kanten.

Sammanfattningsvis: Bra första halvlek, usel andra, det är trevligt att se Denni Avdic spela boll och in med Hult på vänsterbacken. Hoppas innerligt att man tar med spelet i första halvlek mot ÅFF, det känns ju sådär att åka till Kopparvallen nu när östgötarna fått lite medvind…

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Håller med om att Florén inte kommit upp i normal standard i år än. Tycker ändå han var bättre igår är i tidigare matcher. Förhoppningsvis är han på gång.

Hur har Hult varit på träningarna? Såg en träningsmatch förra år där han var ok offensivt men där han såg helt vilsen ut defensivt. Har han förbättrat defensiven?

2010-04-30 15:51  
Blogger ziriz said...

Jag håller inte riktigt med Civic om att Hult skulle vara ett bättre alternativ än Florén i dagsläget. Jag har tittat på gårdagens match på tv i efterhand och tycker att Florén skötte sig relativt bra i första halvlek.

Håller med om att Hult har kvaliteter som bäst lämpar sig i det offensiva spelet.

Har inte direkt specialgranskat Hult på träningarna, så jag har svårt att bedöma hans förbättringar i det defensiva spelet. I och för sig är det svårt att bedöma prestationer baserat på träningar, utan det är i matchsituationerna som det verkligen gäller. De U21-matcher jag har sett tycker jag ändå att Hult har klarat sig hyfsat bra, kanske är han fortfarande lite för svag i kroppen.

2010-04-30 19:47  

Skicka en kommentar

<< Home