ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

lördag, april 24, 2010

Inför IFE-TFF

Blev väldigt överaskad av bemötandet på Arenan idag. En grupp på tjugotalet guliganer hade tagit sig till träningen för att visa sitt stöd till spelarna. Ett trevligt inslag som jag tror uppskattades av de på plan, vilket man kunde se genom att Haglund och Wettergren hade förlagt kvadraten nere i hörnet Sjuhäradsläktaren/Elfsborgsläktaren. Där har de aldrig varit och haft övningar så länge som jag besökt träningar på Arenan. När de var klara med genomgången innan tvåmålsspelet gick alla spelare och ledare mot guliganerna och applåderade för att visa sin uppskattning. Hoppas det hjälper att tagga till laget lite extra inför morgondagens match.

I tvåmålsspelet tyckte jag mig ändå ana att vissa spelare tog i lite mer än vanligt, kanske på grund av stödet från läktarna. Det visade sig även på resultatet, 3-1, till de ordinarie. Två mål gjordes av Martin Ericson som verkar vara riktigt på gång nu, måtte han bara hålla sig hel ett tag framåt.

Det blir även någon ändring i startelvan. Martin Andersson verkar vara tillbaka och tar tillbaka sin plats från Wikström. Således blir det Lucic och Andersson som mittbackar och på något sätt känns det väldigt bra.

Resten av laget består av Karlsson, Florén, Bajrami, Jawo, Mobaeck, Anders, Ericson och Avdic. Alltså inga stora förändringar. En sak som däremot var fascinerande att se, var att medan resten av truppen på slutet övade på avslut och inlägg, så tog Haglund hand om de offensiva spelarna i startelvan. De övade på kombinationer i anfallsspelet. Alltså timing av löpningar och passningar, och sedan förstås avslut på det. Jag har aldrig sett detta tidigare, att de övar på riktiga "spelsekvenser" med endast startspelarna. Kanske har det att göra med förra matchens totala genomklappning. Intressant var det att se i alla fall.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tack för rapporten!

2010-04-26 08:38  

Skicka en kommentar

<< Home