ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

torsdag, mars 29, 2007

Mer nyanserat

Blir kanske lite mycket landslagsfotboll nu, men måste bara skriva ett lite mer nyanserat inlägg jämfört med igår kväll.

Jag kan börja med att konstatera att kvällsblaskorna fortfarande inte förstår någonting och tjatar om laguttagning hit och dit. Det hade förmodligen inte spelat någon som helst roll vem som hade startat denna matchen. Det var inte några individuella prestationer (förutom Mellberg/Hansson ihopstötningen vid 1-1 målet från NI) som gjorde att matchen förlorades utan den kollektiva kollapsen är orsaken. Ingen verkade jobba för laget och det blev ju extra tydligt när Ljunberg och Zlatan näst intill totalignorerade varandra. Nordirland var bra på att pressa de svenska backarna till att slå helt meningslösa tjongbollar upp till forwards. Dessa kunde sedan inte bara ta ner bollen och passa till någon i mittfältet, utan de skulle göra en egen prestation, vilket oftast ledde till att de tappade bollen och Nordirland kunde kontra. Självklart innebar detta att mittfältarna blev osäkra, särskilt Anders som inte kunde stöta upp i plan för han fick ändå inte tillbakapassningarna. Kontringarna gjorde att han var tvungen att jobba hem och detta ledde ju till att nästa gång bollen tjongas upp så stannade han längre ner för att avvärja kontringarna eftersom passningen inte kom till honom ändå. Detta ledde ju självklart till att han hamnade långt ner i banan. Alltså kan man inte skylla på Anders själv att han inte kom med i spelet och det fick vi ju bevis för i andra halvlek då även Källström hamnade på mellanhand då inte passningarna gick genom mittfältet. Självklart på slutet, när Sverige verkligen tryckte på och Nordirländarna mattades av, så kanske det såg lite bättre ut, men nä...kollektivet brast.

Det mest skrattretande är ju Wernersson kommentarer i Expressen:

Vad tycker du om den defensiva laguttagningen?
- Nej, det behöver inte ha varit fel att starta som man gjorde. Däremot kan man ju se att det blev mycket bättre sedan Kim Källström kom in. En klar förbättring.


Vilken match såg han egentligen? Ja, för att man vet att han hatar Anders Svensson, men den kommentaren är ju helt patetisk.

Att Anders sen kommenterar efter matchen att alla inte kämpade sitt yttersta kanske var aningen onödigt. Efter alla halvroliga kommentarer han besviket kläckt ur sig tidigare efter dåliga matcher så har jag ändå lite överseende, men det har inte resten av svenska folket. Kanske är det ändå bäst att göra en Zlatan och gå direkt ut i omklädningsrummet och strunta i alla journalister.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Wernersson är en pajas, precis som alla andra som blint hävdar att Sverige vunnit med Kim och Chippen på plan. Kim fanns på plan den halvlek som Sverige förlorade, medan Anders var delaktig i målet. Chippen säger att han är i sitt livs form, men jag tycker mest han skuttade omkring och visade hur kass han är i defensiven. Jaja, alla kan väl inte se Anders storhet... :)

2007-03-29 14:19  
Blogger ziriz said...

I och för sig kanske jag är aningen gulögd och värderar Anders lite väl högt emellanåt, men vi Elfsborgare inser hur bra han är och det är synd att han inte kan få visa det för alla andra...

2007-03-30 13:35  

Skicka en kommentar

<< Home