ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

tisdag, juli 01, 2008

Inför Djurgården

Så var det dags igen... Äntligen kunde jag bevittna en hel träning, i och för sig på Ryavallen, men bättre än inget. Det är helt enkelt svårare att hålla koncentrationen uppe på Ryavallen eftersom allt blir så långt borta.

När jag anlände var truppen igång med uppvärmning, de gjorde några övningar med pinne.


På bilden kan man se en ny kille som jag inte kände igen. Funderade på om det kunde vara Jesper Florén, så jag googlade och fick fram en kille som var rätt så lik honom. Någon annan kanske har bättre koll?

Efter det var det dags för kvadraten. Jag slogs av var hur många det var som deltog på dagens träning. Nio stycken i varje kvadrat har vi inte sett många gånger i år. I den jag kallar den "yngre" kvadraten hittade man Ishi, Keene (glädjande att se honom delta i riktiga övningar), Sjöberg, Helgi, Svedberg, Nordmark, Martin, Jocke och den nya killen (Florén?). I den "äldre" fanns Denni, Mobaeck, Emir, Lucic, Florén, August, Karlsson, Anders och Bella. Alltså deltog varken Ilola eller Elmin på denna träning. Ilola kunde vi läsa om i BT efter förra matchen att han hade fått en reaktion i knät, men Elmin har jag inte hört så mycket om.

Sedan var det stegen som gällde. Matte höll i den övningen. Han var den som slog passningar till spelarna. Efter övningen tackade Keene för sig och tog sitt pick och pack och begav sig in i omklädningsrummet. Ändå härligt att han är på väg tillbaka.

Därefter var det dags för tvåmålsspel. De spelade på tvären på en planhalva. Det grönvästade laget bestod av: Wiland i mål; trebackslinje från vänster bestående av Sjöberg, Lucic och Karlsson; på mittfältet från vänster spelade Matte, Ishi, Helgi och Nordmark; Bella och Denni huserade på topp. I det svarta motståndarlaget spelade Abbas i mål; från vänster i försvaret Florén, August och Martin; på mittfältet från vänster Emir, Anders, nya killen (Florén?), Svedberg; Mobaeck och Sjöhage agerade anfallare.

Det blev en ganska intensiv match med en del mål. Det första satte Nordmark för det gröna laget efter en målvaktsretur. I den första halvleken var det gröna laget överlag mycket hetare. Det svarta laget hade en chans på kvittering då Mobaeck hade ett öppet läge efter en retur från den nya killen.

Sidbyte i halvtid. Nordmark fortsatte att vara skottvillig i inledningen av andra. Medan jag höll på att anteckna tror jag det svarta laget kvitterade, såg endast en boll rassla in i nät, men såg inte vem som sköt. Till slut blev det ändå seger för det gröna laget när Bella placerade in bollen efter ett precist inlägg av Matte.


Wiland kastar ut bollen till en väntande Bella.

Sedan var det dags att öva in lite nya frisparks- och hörnvarianter. Hmm... hoppas vi får se någon av dem i morgondagens match. De såg riktigt intressanta ut ;)

Lite svårt att säga något om startelvan sett till tvåmålsspelet, men om man ska tro den uppställning som Haglund körde med på de fasta situationerna så får vi se Mobaeck, Denni, Ishi, Emir, Anders, Helgi, August och Lucic. Sedan deltog inte ytterbackarna, men det är väl inte en alltför djärv gissning att Florén och Martin kniper de platserna.

Dagens klart snyggaste var Lucic volley i mål på en av hörnorna. Klockrent!