ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

lördag, juli 25, 2009

Inför Djurgården hemma

Då var det dags för match igen på Arenan. Dagens förmiddagsträning var väldigt lugn och kort. Antagligen med tanke på matchandet och resandet till Ungern i veckan. Glädjande var att se att båda Martinarna, Andersson och Ericson, kunde delta i samtliga moment. Först var det kvadraten för att sedan gå över till passningar två och två. Därefter var det spel på halvplan, tio mot tio. Enda ändringen från att ha varit hela lag var att de spelade med en trebackslinje. I den ena backlinjen spelade Karlsson, Anderson och Lucic, medan Mobaeck, Lucic och Wikström återfanns i det andra lagets försvar. Om jag jämför med tidigare träningar skulle detta innebära att mittbacken i respektive lag skulle bilda mittbackspar i morgondagens startelva, således Lucic och Andersson. Andersson fick hoppa in senast mot Haladás och är antagligen redo för spel, i alla fall om man ska se till hur de ställde upp idag.

På högerbacken spelade Karlsson och Mobaeck. Det borde innebära att vi får se en gammal bekanting, Mobaeck, på den positionen, med tanke på att Karlsson är avstängd.

Vänsterbacken tar M.Florén.

Mittfältet är det lite värre med. Om man såg till dagens spel skulle Anders och Helgi ta innermittfältsplatserna, men en diskussion mellan Haglund, Helgi och Nordmark efter avslutad träning får mig ändå att bli lite fundersam. Helgi såg inte helt tillfreds ut. Jag tyckte han tog sig lite åt sidan av ryggen. Kanske bara en synvilla från min sida, men liknande diskussioner mellan Haglund och spelare har lett till att det blivit ändringar i startelvan. Kanske innebär detta att Nordmark tar Helgis plats?

Yttrarna är det inget att diskutera, Bajrami och Ishi är givna.

Längst fram fick jag en känsla av att Ericson är aktuell från start. Han och Keene bildade topp i det ena laget.

Efter träningen stannade några av spelarna kvar. Det roliga var att följa Joel Johansson som målvakt. Han fick faktiskt till ett par fina räddningar på Covic och Keenes skott. Keene verkade riktigt het och fick till riktigt fina skott och nästan allt gick på mål. Varför kan han inte göra likadant i matcherna? Kanske kan det lossna lite imorgon.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kul med träningsrapporterna. Nordmark istället för Helgi stämde bra.

2009-07-27 14:34  
Blogger ziriz said...

Mmm...tycker det är kul när man kan upptäcka lite grejer på träningarna. Men nu kommer det antagligen bli långt mellan träningsrapporterna. Semestern är slut och om det inte är lördags- eller söndagsträningar så blir det inga besök på Arenan.

2009-07-29 19:26  

Skicka en kommentar

<< Home