ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

lördag, maj 01, 2010

Inför IFE-ÅFF

Då var det dags för match igen och denna gången tränade laget på Ryavallens inte alltför jämna matta. Men den är nog hyfsat lik vad som väntar dem uppe i Åtvidaberg.

Några intressanta observationer: Bajrami tränade inte, han joggade omkring själv på löparbanorna. Jag skulle inte tro att han är aktuell för spel imorgon. Då är frågan vem som tar hans plats på vänstermittfältet. Så som de ställde upp på tvåmålsspelet skulle det i så fall vara Rennie. Intressant om han skulle få chansen från start. Men då ska man ha i åtanke en annan observation jag gjorde, nämligen att Hult spelade västerytter i det andra laget och efter träningen hade Haglund ett individuellt snack med honom. Om jag relaterar detta till liknande situationer skulle det innebära att denna spelare skulle vara aktuell för spel. Efteråt hade Haglund även ett snack med M.Florén, hmmm...

Oftast brukar jag kunna lista ut hur tränarna tänker angående startpositionerna, men idag är jag väldigt osäker. Anders och Nordmark spelade ihop bakom Avdic och Jawo, medan Mobaeck och Ericson befann sig bakom Bella och Keene. Jag kan inte riktigt tolka hur det är tänkt här. Logiskt borde ju vara att ändra så lite som möjligt från förra matchen, men i och sig har det varit ett tätt matchande senaste veckan och i andra halvlek mot BP såg vissa av spelarna trötta ut. Därför är det kanske läge att ändra lite i startuppställningen. Anders bör ju få spela, med tanke på den form han visat i de senaste matcherna. Att Nordmark inte ersätter Bajrami på kanten bör ju indikera på att han får starta på positionen jämte Anders. Att Ericson tränar på en av de defensiva mittfältspositionerna verkar inte logiskt. Kanske får han stå över att starta matchen. Kan vara bra, med tanke på hans skadebenägenhet och det täta matchandet.

Allt detta är rena spekulationer. Vi får nog helt enkelt invänta den officiella startelvan.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vore mycket intressant att få en träningsrapport kring hur Haglund formerar backlinjen!

2010-05-07 15:43  

Skicka en kommentar

<< Home