ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

torsdag, februari 28, 2008

En liten träningsrapport

Var en stund på dagens träning för att se hur det står till med truppen. Enligt tidningarna skulle Anders medverkan vara tveksam efter en smäll i senaste matchen mot blåvitt, men inte kunde jag se några skavanker. Däremot verkar Ishi inte vara återställd, utan han joggade och gjorde en del rehabövningar.

Träningen var väldigt offensivt inriktad. Två mål hade ställts upp på ena kortsidan och truppen hade delats in i två lag. Jag tyckte det såg ut som de gamla mot de unga. De tre målvakterna alternerade i vilket mål de stod i. Varje lag hade hälften av spelarna på kortlinjen, medan resten stod en bit utanför straffområdet. Han vid kortlinjen lyfte bollen till en spelare som stod utanför straffområdet. Denne tog ner bollen och passade tillbaka bollen till den ursprunglige, som i sin tur lade upp bollen utanför straffområdet så att den andra kunde skjuta bollen i mål. Sedan bytte dessa spelar plats. Det unga laget ledde i "halvlek", men sedan ändrades förutsättningarna en aning. Nu skulle spelaren på kortlinjen lyfta bollen till den andra, som skulle ta ner bollen och sedan skjuta mot mål. Här var det gamla laget effektivare och de kunde avgå med den totala segern, 49-41.

Efter det var det dags för spel på liten plan. Truppen delades in i tre lag om vardera fem spelare plus målvakt. Två av lagen möttes och byte blev det när ett av lagen gjort mål. Då fick det målgörande laget stanna kvar och möta det tredje laget. Så höll de på ett tag. Det blev en del mål och de fick byta ganska ofta. Här stannade jag inte kvar för då gjorde snålblåsten sig påmind, men jag har för mig att det var hyfsat jämnt mellan två av lagen.

Elmin imponerade en del i avslutningsövningen, han fick till en hel del snygga skott. Även Helgi fick till det emellanåt, både i avslutningsövningen och i spelet.