ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

måndag, februari 18, 2008

Träningsrapport

Idag var näst intill alla med på träningen, de enda som fick titta på, sittandes på var sin träningscykel (!?), från sidlinjen var Wiland och Lucic. Kan det bero på krocken dem emellan i lördagens träningsmatch?


Bella var, hör och höpna, med. Så idag var det många alternativ på anfallspositionerna. Dock är han långt ifrån fulltränad, vilket märktes särskilt tydligt i det avslutande konditionspasset när Dagård ropar ut procenten och spelarna springer runt, runt plan. Har i tidigare inlägg beskrivit detta tydligare. Man kan säga att Bella sprang ungefär lika fort som målvakterna, vilket säger en hel del ;)

När jag kom till arenan var truppen i full färd med en passningsövning. Det var max två-touch och inga mål inblandade, utan det gällde helt enkelt att hålla bollen inom laget. Detta är nog viktigt att öva på då passningsspelet i matchen i lördags stundtals inte såg så bra ut.

Efter det delades truppen upp i försvarare och resten. Självklart var det meningen att resten skulle anfalla mot försvararna. Men det var ändå två målvakter, då det försvarande "laget" hade Nordmark och Adebahr i sitt lag som skulle iscensätta snabba kontringar. Eller det var Abbas med jätteutkast som skulle iscensätta dem och de kvicka ynglingarna låg på kontring. I denna övning blev det ett par mål, men med tanke på att försvarsspelet var lika viktigt så måste man väl vara nöjd med att det inte rasade iväg.

Efter övningen var det dags för lite tvåmålsspel. Det ena målet mot mittlinjen, som bildade kortlinje. Däremot var det fullbredd. Sjöhage försökte sig på en del dribblingar och några lyckades, medans andra inte gjorde det. Lite svårt att värdera hans insats, men imponerad blev jag inte. Han har mycket mer att bevisa. Även här fick vi på läktaren se en del mål, vilket jag tycker känns bra, för man kan inte säga att man är bortskämd med det på Elfsborgs träningar.


Som tidigare nämnt avslutades passet med konditionsträning.


Ishi i kamp med Sjöberg.


Sjöhage försöker rädda bollen från att gå över sidlinjen.