ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

tisdag, februari 12, 2008

Träningsrapport

Burr, vilken kall dag att sitta på en träning. Trodde att jag hade missat halva träningen när jag kom dit. För enligt mina beräkningar skulle de vara igång med uppvärmning, men redan då var det en smålagsspel på gång. Dock utan målvakter. Kanske var detta uppvärmningen för de höll på i en och en halv timma till efter det. Glädjande nog fanns Keene på plats för rehab. Han joggade lite för att sedan känna lite på boll med sjukgymnasten.




Några andra som fanns på plats men inte deltog i den riktiga träningen, utan joggade vid sidan om var: Ilola, Mobaeck och Falk-Olander. Några U21:are hade fått kallas in för att fylla ut truppen; Adebahr, Svedberg och en jag inte kände igen, men jag tyckte de ropade LG eller möjligtvis Helge när han hade bollen. Låter ju i och för sig väldans konstigt, så ta det med en nypa salt.

Den största delen av träningen upptogs av ett smålagsspel med målvakter. Truppen var uppdelad i fyra lag om fyra spelare, två gröna lag och två svarta. Samma lag möttes i matcher om tre minuter, sedan vilade dessa medan de andra två lagen möttes. Dock räknades målen ihop, så de två gröna lagen samlade poäng ihop. Jag tror det till slut blev 10 matcher för vardera lagen och spelarna såg väldigt trötta ut på slutet. Fokus var på anfallsspelet och den totala målskörden blev 25-20 till de gröna lagen.



Nu hoppas jag verkligen att anfallsspelet ser bättre ut på lördag. Vi på läktaren bjöds på en hel del snygga grejor idag och jag hoppas det ger utdelning i nästa träningsmatch. De som utmärkte sig mest framåt var Bajrami, Nordmark och Elmin. Självklart bjöd både Ishi och Anders på en hel del läckerheter, men det hade man ju nästan räknat med. Avdic hade det lite tyngre, men satte ändå dit ett par mål.

Måste bara var lite imponerad av Wiland. När han stod i mål var det näst intill omöjligt att göra på mål på honom. Vilka reflexer! Och inte bara en gång, utan flertalet gånger räddade han frilägen. Abbas får verkligen kämpa för att överta platsen som förstamålvakt.

Kvaliteten på spelet sjönk ju längre matcherna gick, och det är ju förståeligt då spelarna blev trötta.

Något hände med Sjöberg i spelet och han tog sig åt baksida lår. Sjukgymnasten var framme och lindade om låret och Johan stod över en match. Däremot kände han lite på benet efter ett tag och hoppade in i nästkommande match. Efter det var han dock tvungen att bli omlindad igen för att sedan ta sig ut i omklädningsrummet.

Även Elmin fick sig en törn och linkade ut i omklädningsrummet innan passet var slut.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej!
Träningsrapport med bilder helt underbart.
Tack!

2008-02-14 19:44  
Anonymous Anonym said...

Härligt! Skulle va skoj att se en när Sjöhage är med också, å få höra hur han utvecklats i Norge!

2008-02-14 22:11  
Blogger ziriz said...

Mmm...det får nog bli nån gång nästa vecka i så fall. Hinner tyvärr inte idag :( Hade nämligen själv velat vara på Arenan, men en måste ju jobba.

2008-02-15 07:45  

Skicka en kommentar

<< Home