ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

torsdag, augusti 24, 2006

Nu får man snart abstinensbesvär

Det känns underligt att det inte är match på gång än på ett tag. Fyra dagar kvar till västderbyt mot IFK och inte mycket händer just nu. Fast en sak som har anknytning till matchen är ju att George Mourad i IFK har gått och blivit skadad. Han blir borta minst sex veckor på grund av ett uttänjt ledband i knät och missar då matchen mot Elfsborg. Han har ju varit ganska målfarlig sedan återkomsten så det är ju ett rejält avbräck för blåvitt.

Fyra elfsborgare kom med i veckans lag i DN, nämligen Jon Jönsson, Mobaeck, Lill-Alex och Anders Svensson. Förvånande tycker jag eftersom matchen mot HBK var högst medioker och ingen av spelarna , förutom kanske Mobaeck, kom upp i absolut toppklass. Men detta kanske säger mer om de andra matcherna som spelades denna omgång, det kanske var svårt att hitta andra som stack ut från mängden.

En annan sak som är intressant är Elfsborgs klara ledning i Fair Play-ligan. De har lyckats få ett snitt på 8,179 efter 14 spelade omgångar. Tvåa ligger Kalmar med 7,788, det är 0,391 efter Elfsborg. Det är ett större avstånd mellan ettan och tvåan än mellan tvåan och den som ligger sist. Alltså leder Elfsborg överlägset den tävlingen i alla fall. Jag tror med största sannolikhet att det är lagets underhållande spel och brist på gula och röda kort som har spelat en stor roll i det hela.

På aftonbladet.se finns en artikel om Elfsborgs fysträning med Henrik Dagård, men det är rätt så "old news" för oss insatta i laget. Ystén tar i sin bok, Utmanarna - Så ska ..., upp detta ganska så ingående.