ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

torsdag, november 23, 2006

Silly season

Nu har silly season tagit fart ordentligt. Spelare som de senaste dagarna nämnts i samband med Elfsborg är James Keene, Fredrik Stenman och Johan Arneng.

James Keene skulle jag inte tacka nej till. Han är väldigt målfarlig och det är en sådan spelare som man saknat den senaste säsongen. Frågan är hur mycket speltid Sjöhage och Avdic skulle få i sådana fall? Kanske är Sjöhage snart på väg bort?

Det är väl inte särskilt troligt att Stenman skulle ta ett kliv bakåt och återvända till Allsvenskan med tanke på att han redan tagit det stora klivet ut i Europa. Jag tycker definitivt att han ska byta klubb för att få mera speltid, men jag tror inte Elfsborg är riktigt det steget han tänkt sig.

Johan Arneng har jag inte någon direkt relation till. Han är säkert en bra spelare som skulle kunna komplementera mittfältet om vi skulle tappa Holmén eller Svensson denna vinter. Även om de skulle finnas kvar i spelartruppen så behöver Elfsborg fler alternativ på mittfältet, med tanke på skador och avstängningar.

Elfsborg måste ständig vara på jakt efter de rätta spelarna som skulle kunna passa in i spelsystemet. För vi kan inte vara naiva och tro att vi får behålla alla spelare till nästa säsong. Silly Season fortsätter!