ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

söndag, november 19, 2006

Vålerenga - Elfsborg 2-1

Kul att de hade fixat en websändning, men frågan är om det inte hade varit bättre att lyssna på radion. Bilden var helt okej för att vara på internet, men själva produktionen var under all kritik. Undra hur många gånger i matchen bollen var i bild? De bytte kameravinkel varannan sekund och då till fel kamera som filmade något helt annat. Vet inte om jag fick någon direkt uppfattning om något av målen eftersom de filmade åt fel håll eller hade jätteinzoomning på någon av spelarna. Man kan bara skratta!!

Ja själva spelet då? Helt uruselt av Elfsborg i första halvlek. Jag hade valt att byta ut Griffit i ett mycket tidigare läge. Varför väljer Haglund alternativet Alexandersson på topp när han knappt spelat på den positionen. Han kommer mer till sin rätt på vänsterkanten. Elfsborg slarvade rent ut sagt bort bollen alldeles för ofta i första halvlek och då kunde norrmännen komma med snabba kontringar, vilket de var ganska så bra på. Försvarsspelet verkade inte fungera alls, det var ingen balans i laget.

Elfsborg hade kunnat legat under med 3-0 om inte Wiland hade räddat straffen i början av andra halvlek. När väl Ilola kom in i fick Elfsborg fart på sitt egna spel och tog över matchen. Reduceringsmålet gjordes av Mathias och det var (nog) ett skott från utanför straffområdet. Sedan hade de flertalet lägen att kvittera, men den här gången ville bolluslingen inte in. Satt Avdic på bänken? Om han gjorde det, varför kunde inte han bytas in på slutet. Haglund valde istället att sätta Jönsson på topp för att vinna några höjddueller, men han fick inte direkt några bollar att jobba med.

Emir Bajrami fick komma in på slutet, men jag tyckte inte han stärkte sina aktier direkt. Han tappade ett par bollar i farliga lägen och han lyckades inte med anfallsspelet heller. Han får nog träna lite till innan han är mogen för spel. Men det är ändå bra att de oerfarna spelarna får känna på hetluften.

Nä, vi får ta tillvara på spelet i andra halvlek, riktigt rörligt och piggt stundtals. Jag hoppas inte att Haglund experimenterar alltför mycket med startelvan inför kommande kamp mot Viborg, det gäller att ha en trygghet där alla spelarna vet sin roll i laget.