ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

lördag, december 02, 2006

Elfsborg-Viborg 1-0

Det mest positiva med denna matchen var att vi kunde ta tre poäng. Spelet såg stundtals riktigt krampaktigt ut, men Elfsborg lyckades ändå blixtra till några gånger. En av de gångerna var vid målet. Lill-Alex fångar in en lång öppnande boll och passar in den snett bakåt till en framrusande Holmén som klipper till på volley. Väldigt snyggt!

Jag tyckte inte att matchen var speciellt ful, men ändå lyckades domaren hitta två utvisningar (Holmén och Åslund) och ett otal varningar till. Det värsta var att han inte höll en jämn nivå utan ena stunden blåste han frispark med varning och andra stunden för filmning. Ingen konsekvens överhuvudtaget. Rent ut sagt dåligt! Om han håller en låg nivå med mycket frisparkar och kort får han väl ändå göra det hela tiden.

Backlinjen klarade sig hyfsat bra idag, inte alltför många missförstånd. Ärligt talat så hade inte Wiland särskilt mycket att göra. Viborg hade några halvlägen i matchen, men det var egentligen bara på slutet som de fick något riktigt tryck.

Nu ska det mycket till för att inte vi ska gå vidare till slutspelet. I nuläget leder vi faktiskt gruppen på målskillnad. Hoppas att vi kan hitta tillbaka till ett bra spel mot Vålerenga nästa söndag och förhoppningsvis vinna den matchen. Det gäller att inte släppa in så lätta mål som vi gjorde i senaste matchen mot dem.