ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

söndag, november 26, 2006

Avdic räddade poäng

Elfsborg verkade inte göra någon höjdarmatch mot Viborg idag. Jag orkade inte lyssna på hela matchen på radion eftersom kommentatorn var segare än sirap, man visste ju knappt om det var farligt läge i vissa situationer med tanke på att han malde på i samma monotona tonläge hela tiden.

Mobaeck gjorde det första målet på en nick efter hörna, sedan kunde Viborg kvittera, efter fummel från Wiland. I andra halvlek lyckades de sedan även göra ett ledningsmål. Spelet lät inte helt hundra från Elfsborgs sida. Jag kan tänka mig att det såg ut ungefär som första halvleken mot Vålerenga, alltså mycket felpass och svårt att slå den sista avgörande passningen.

Avdic blev inbytt mot slutet och jag som lobbat för honom ett par matcher i rad tyckte att det var väldigt skönt att det var han som kvitterade på tilläggstid. Det var en frispark av Mobaeck (?) som Avdic kom högst på och kunde nicka in i mål. Mycket skönt! Jag var nästan inställd på att vi ännu en gång inte skulle få med oss några poäng på bortaplan.

Nu gäller det att Elfsborg hittar tillbaka till sitt spel. Jag tycker inte att det har varit särskilt lyckat att starta med lill-Alex på topp och Griffit till vänster. Avdic från start i nästa match om inte Mathias är spelklar! Elfsborg måste ha en stark target på topp för att lyckas skapa några farliga målchanser. Det positiva i nuläget är att vi gör så många mål på fasta situationer, då kan spelet vara lite sämre och vi kan ändå lyckas göra mål. Men det skulle kännas ännu skönare om spelet kunde stämma lite bättre.

Det märks att August saknas oerhört mycket för stabiliteten i försvaret. Elfsborg har släppt in 4 mål på de två senaste matcherna när han inte varit med. Mot AIK gick det ju bra, men i ärlighetens namn hade de inte så mycket till anfallsspel den matchen. I de svåra bortamatcherna, när hemmalaget trycker på, har vi inte riktigt den kvaliteten i backlinjen som man skulle önska.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja, formentlig sa det er

2009-12-10 14:37  

Skicka en kommentar

<< Home