ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

söndag, november 26, 2006

Viborg-Elfsborg

En och halv timma kvar till match. Nu kan ju inte Sjöhage heller spela så det blir lill-Alex på topp. Det funkade inte så bra förra gången de hade den uppställningen, mot Vålerenga. Jag tycker fortfarande att Avdic ska få chansen. Han visade i matchen mot AIK att han är helt kompetent till att starta och nu när vi har ett ganska stort manfall i anfallet så kanske det är läge att ge honom ytterligare en chans.

I backlinjen har vi ett ganska orutinerat mittbackspar, Falk-Olander och Andersson. Det ska bli väldigt spännande att höra hur det kommer att gå för dem. Risken är rätt så överhängande att det kommer att vara lite hönsgårdsvarning, men man kan ju hoppas att de inte förivrar sig och spelar för mycket kortpassningsspel i straffområdet. Istället ska de spela enkelt och distinkt rensa bort bollarna så att det inte upptår situationer som mot Vålerenga, där bollarna studsade på spelare och onödiga målchanser uppstod för motståndarna.

Den här situationen som Elfsborg hamnat i, med alla skador och så, förstärker bara intrycket att vi måste värva nya spelare. Det var egentligen bara ren tur att det inte var mer skador under föregående säsong och att vi kunde spela med "ordinarie" lag majoriteten av matcherna.