ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

söndag, december 10, 2006

Snöplig avslutning

Har precis kommit hem från matchen Elfsborg-Vålerenga och är aningen besviken. Elfsborg tappade en 2-0 ledning till 2-3, oerhört snöpligt. Men egentligen är det inte särskilt förvånande då Elfsborg fick ytterligare en skada på en mittback. Något hände med Martin Andersson för direkt i inledningen av andra halvlek byttes Emir Bajrami in och Jari Ilola fick gå ned i backlinjen. Hans mittbackskollega hette Johan Karlsson och man kan ju förstå att det kan bli lite virrigt när två ovana spelare på den positionen ska försöka samarbeta.

Nu går jag egentligen händelserna i förväg. Första halvlek tyckte jag att det var Elfsborg som dominerade. Vålerenga hade någon farlig chans men det var ändå Elfsborg som hade det mesta av spelet. Alexandersson gjorde det första målet efter en stolpretur av Mathias Svensson. I samband med detta fick Svensson en ful armbåge så att det sprack i huvudet på honom och han började blöda ymnigt. Haglund valde att byta ut honom mot Sjöhage istället för att snabbt sy ihop det gapande såret. Efter detta blev Elfsborg väldigt korta i anfallen och tappade boll lätt så att Vålerenga kunde komma i farliga kontringar.

I början av andra fick Elfsborg en straff då Alexandersson blivit fälld i straffområdet. Ishizaki var för dagen första straffläggare och han hade inga problem med att träffa målet.

Sedan tryckte norrmännen på allt mer och fick utdelning. Det konstiga var linjemannens bedömningar. De två första Vålerenga-målen hade lika gärna kunnat vara offside om man ser till bedömningen från densamma i första halvlek då han, vad jag tyckte mig se, helt felaktigt blåste av Elfsborgarna för offside. Det andra målet var en straff som gick in då Wiland fällt en spelare i straffområdet efter just ett sådant där misstänkt offsideläge. Det trejde målet är inte mycket att säga om, ett helt underbart skott från utanför straffområdet som seglar upp i krysset.

Nu gäller det att särskilt alla mittbackar kurerar sig till nästa år då den nya säsongen sätter igång. Nu mot slutet har det nästan varit lite tragikomiskt när vi inte haft en enda mittback på plan. Det är egentligen ganska starkt att de ändå lyckats med resultaten med tanke på den sargade spelartruppen.