ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

lördag, mars 31, 2007

Elfsborg - Helsingborg 1-0

Det blev så pinsamt lite folk som man kunde ha befarat, och det var egentligen bra, för då kom debatten upp i tv också och han från svff fick förklara sig. Hans förklaring då? Att det var Kentaro som arrangerade och att 240 kronor kanske var lite för mycket, men att publiken får vänja sig. Ehh?!? Knappa 1300 personer på matchen, var det inte till och med mer folk på träningsmatchen mot GAIS då biljettpriset var 50 kronor? Där är hela förklaringen, det var inte någon allmän protest mot Supercupen i sig, utan mot arrangören bakom.

Ja matchen då? Inte mycket till skönspel i början. Det liknade spelet mot GAIS, Elfsborg fick inte igång någon bra rörelse och passningar var ofta missriktade. Mittfältarna hamnade väldigt långt ner i banan och de hade svårt att etablera något tryck. Tempot var andefattigt och spelarna gick inte direkt in i närkamperna med full kraft. Förmodligen för att inte riskera att skada sig så här en vecka innan den riktiga premiären. Förhållandena ändrades i andra halvlek och Elfsborg kunde trycka på allt mer. Var det bara jag som jublade lite grann när Henke fick bollen i ansiktet. Vet inte riktigt vad det är, men jag har lite förakt gentemot honom. Beror säkert på Jon-incidenten från förra året. Och skadeglädjen är den enda sanna glädjen ;) I samma minut lyckas Keene göra mål på en snygg, icke-inövad inkastvariant. Jon kommer insmygande från kortlinjen och skarvar bollen vidare till en misstänkt offside-stående Keene, som lyckas nicka bollen i mål. Linjemannen kunde ha dömt hur som helst i den situationen, nu hade Elfsborg tur med domsluten, förresten är det lite kompensation för den möjliga straffsituationen, även där kunde domslutet blivit vilket som.

På slutet tog Elfsborg över fullständigt och kontrollerade matchen. Bajrami kom in som en frisk fläkt och jag börjar nästan tycka att han borde få chansen från start snart. Alex har haft tillfällen att försvara sin position men jag tycker inte han har kommit upp i den standard som han visade upp periodvis i fjol. Nä, det är bollkontrollen som inte finns där och löpningarna är inte direkt vältajmade. Synd!

Hoppas inte Jon skadats sig nu, han är så otroligt viktig vid fasta situationer. Vi får hoppas att det var en försiktighetsåtgärd att plocka ut honom. Vad jag har för mig så har han fått lite extra massage i baksidan av låret på träningarna så det kanske var det som spökade.

Sammanfattningsvis kan man säga att det kändes mer som en träningsmatch än något som gällde på riktigt. Det tar nog ett par år innan denna företeelse etablerar sig. Men ändå en bra genomkörare som bara är att bygga vidare på veckan som kommer.