ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

måndag, juni 18, 2007

Elfsborg-Trelleborg 2-0

Vilken skön seger det blev idag! Det kändes nästan som förgjort i första halvlek när bolluslingen inte ville in, men i andra så kunde Keene göra mål igen, efter en snygg prestation av Ishi och efter det kändes matchen nästan avgjord. Trelleborg hade knappt några chanser, Jönsson var kung i backlinjen och fångade upp alla försök till TFF-anfall. De farligaste chanserna för bortalaget stod Elfsborg för, bland annat Matte Svensson lyckades sånär nicka in bollen i eget mål. Istället fick han göra mål i rätt bur i andra halvlek, efter en hörna av Ishi. Alltså två assistpoäng till Stefan i denna match, och för övrigt kämpade och slet han och förtjänade bli matchens lirare. Skönt att båda anfallarna fick göra mål, Matte har sett riktigt het ut på träningarna, så det var nog bra för självförtroendet att han fick sätta dit en idag.

Jag flaggade ju för en överaskning i startuppställlningstaktiken, men det blev inte riktigt som jag trodde. Jag fick för mig från träningarna att det skulle bli ett mer utpräglat 4-3-1-2 spel, men jag tyckte det mer liknade ett vanligt 4-4-2. Eftersom de inte hade en naturlig vänsterbreddare i startelvan tycker jag balansen stundtals blev aningen skev, men mot ett uddlöst TFF kanske det inte gjorde så mycket. Florén fick chansen från start på vänsterbacken och fick ta ett stort ansvar på den kanten och han blandade och gav. Han slog bort förvånansvärt mycket korta passningar och de långa svepande crossbollarna hade en tendens att hamna i motståndarägo allt för ofta. Dock spelade han bra i försvarsspelet och vi får se hur Haglund väljer i framtiden.

Anders var ovanligt blek i dagens match, slog bort ganska många bollar så att motståndarna fick ett par halvkontringar. Hmm...kanske slet landslagsspelet mer än man kunde ana på honom.

Nästa vecka är det dags för ännu ett bottenlag, en sådan där "måstematch" som bara ska vinnas. Vi får hoppas att Elfsborgs målskytte har lossnat lite nu, särskilt som anfallarna har börjat producera.