ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

fredag, juli 13, 2007

Elfsborg - AIK 2-0

Har nu sett matchen både live på Arenan och reprisen på PPV och jag kan bara säga att det såg ut som Elfsborg kontrollerade händelserna totalt i stora delar av matchen. AIK hade knappt några målchanser och det enda skottet på mål från deras sida uppkom på grund av en olycklig styrning på Mobaeck som skapade ett skottläge, men Wiland klarade det halvliggandes. Elfsborg hade inte heller särskilt många målchanser i inledningen. AIK pressade högt och första halvleken var relativt jämn och målchansfattig. Sedan kom Keenes fantastiska mål i den 33:e minuten. Först tunnlade han en AIK:are för att sedan lobba bollen över Örlund i mål. Detta trodde man skulle bli matchens prestation, men då kunde vi inte veta vad Matte skulle hitta på.

I inledningen av andra halvlek fick han en passning från Ishi och först gjorde han en tvåfotsdribbling, för att sedan tunnla en försvarare och hålla ifrån de andra och placera in skottet i mål med högerfoten(!). Herregud! Jag tror han själv blev lika förvånad som vi andra. Ibland lyckas han ju knappt skarva lätta bollar, och sedan få se det här. Om någon annan hade gjort det hade det varit ett riktigt snyggt mål, men när nu Matte gjorde det är det ett osannolikt, ofattbart mål. Han har verkligen fått igång fötterna nu, framspelningen till Ishi i förra matchen och nu det här.

Resten av matchen blev en ren transportsträcka. Elfsborg lekte fotboll och det kunde ha blivit ett par mål till.

Den stående ovationen till Bella när han byttes in i den 62:a minuten var mäktig.

Riktigt snyggt tifo idag, bra jobbat!. Dock visste jag inte vad det skulle föreställa förrän jag kom hem och fick se det på datorn, och detta med tanke på att jag deltog själv i det.

Väldigt bra av klacken idag. Ni hördes nästan hela matchen och sjöng i vissa stunder ut AIK-klacken. Det hade man inte räknat med.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det här var en bra blogg! Hit kommer jag gärna igen. :-)

2007-07-15 16:23  
Blogger ziriz said...

Trevligt, du är så välkommen ;)

2007-07-15 19:31  

Skicka en kommentar

<< Home