ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

måndag, juli 09, 2007

AIK-Elfsborg 0-1

Gud vilken skön seger! Spelet såg ju inte direkt bländande ut och det var mer kamp och grisfotboll än man kunde ha önskat. Dock lyckades Elfsborg göra mål i andra halvlek och vilket mål sen. Bollen gick som på ett snöre och en djupledslöpande Ishi, à la Freddy Ljungberg, kunde snyggt få bollen över en utrusande Örlund. Att han inte jublade efteråt ska han ha all cred i världen för.

Efter målet blev jag riktigt nervös eftersom AIK fick tag i bollen mer. Jag var till och med tvungen att lämna tv:n för jag mådde näst intill illa av nervositet. Till slut gick allt vägen och Elfsborg stängde matchen fullständigt på slutet.

Kul att Avdic lyckades så bra i den lite ovana rollen. Han var ju kung på brytningar, nästan lite Ilola-varning. I tidigare inhopp har han sett lite tunn ut i närkamperna, men nu kämpade och slet han för att vinna duellerna. Blir kanske svårt för honom att få så mycket mer speltid på den positionen, men med tanke på CL-kvalets alla matcher så ska det inte vara en omöjlighet.

Även Martin Andersson gjorde ett bra jobb idag, han lyckades avstyra flertalet AIK-chanser i matchen. Han tänker nog inte släppa mittbacksplatsen till Björck utan en ordentlig fajt.

Härligt att vi tagit oss till topps igen i tabellen!