ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

söndag, juli 08, 2007

Björcks första träning

Idag hade rätt mycket folk hittat till Ryavallen för att följa träningen. Många var nog nyfikna på vårt senaste tillskott från Helsingborg. Det regnade och blåste något fruktansvärt, men vi blev aningen underhållna av Diggiloo-gänget som repade inför kvällens spelning på Arenan.

Ja, Fredrik Björck då...Hmm...vad ska jag säga. Han övertygade inte direkt i inledningen. När de körde kvadraten tror jag inte han fick en enda boll rätt, han sprang nog mer i mitten och jagade än slog one-touch-passningar. Men efter det fick han visa lite av sina defensiva kvaliteter, när de övade anfallsspel med två spelare i försvarsposition. När de sen hade lite smålagsspel fick han ännu en gång visa vad han går för. Självklart är det svårt att komma in i ett nytt lag, med nya rutiner och upplägg på träningar, så man kanske inte ska kräva allt för mycket så här från första träningen. Vi får nog ge han lite mer tid att växa in i laget.

Jag blir bara mer konfunderad om startuppställningen imorgon efter att ha sett dagens träning. När de övade anfallsspel började Bajrami och Karlsson att växelvis slå inlägg från vänsterkanten, för att sedan gå över till Florén och Karlsson. Blir det ingen vänstermittfältare då? Den jag trodde skulle få chansen på den kanten igen var Alex, men han började i det centrala mittfältet, för att sedan gå över till anfallet. Jag förstår ingenting, är det Bajrami som kommer att få starta till vänster? Haglund är väldigt lurig! Dock verkar det som att Avdic kommer att få spela jämte Anders på mitten, för det var de två som fick anfalla ihop.

Än en gång kom Ilola in och sprang ganska många varv på löparbanorna. Han inledde med att ha ett stöd för knät, men sedan sprang han utan det. Kan inte vara alltför allvarligt då.


August och Björck i samspråk innan träningen startat.


De valde att utföra den inledande övningen ihop. Först passningar utmed marken...


...sedan lite volley.


Björck får precis lämna över den jagande platsen i kvadraten.

Förresten, läste jag precis att Bella är klar för Elfsborg. Väldigt oväntat och överaskande, men kul. Hoppas han klarar sig bättre nu än förra sejouren i vårt gulsvarta lag.