ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

söndag, juli 15, 2007

Sista hemmaträningen innan CL

Lite reflektioner från eftermiddagens träning:

Abbas Hassan syntes inte till. Sjuk?

Två killar från U21 var inkallade för att det skulle bli fulla lag i övningarna.

Anders klev av efter halva tiden. Såg inte helt bra ut när han var med, han tog det väldigt försiktigt. Hoppas det var en säkerhetsåtgärd att plocka av honom tidigare. Såg nästan lite planerat ut eftersom en av U21-killarna fick stå vid sidan om innan Anders klev av. Avdic tog hans plats på innermittfältet.

I inledningen spelade Keene som vänsterytter och Matte var släpande forward medan Bella fick springa längst fram. Björck fick starta övningen som mittback ihop med August. Florén spelade till vänster och Mobaeck till höger och framför honom återfanns Ishi. Självklart var Holmén den andra innermittfältaren. Hm... känns inte helt optimalt att ha Keene till vänster, men eftersom Alex är i lite av en svacka finns det inte alltför många alternativ på den kanten.

Efter halva tiden bytte vissa spelare. Karlsson bytte med Florén, Alex tog över vänstermittfältet, Keene flyttades upp i topp i anfallet. Bella bytte lag helt och hållet och Martin Andersson bytte med Björck.

Ingen av formationerna lyckades särskilt bra i omställningarna. Försvarsspelet såg väl hyfsat ut eftersom det andra laget inte heller gjorde några mål. Ett väldigt defensivt spel kommer vi hur som helst få se i Belfast, men det är nog ganska så smart. Släppa in så lite mål som möjligt där och sedan överaska dem med ett frejdigt spel hemma på plasten.

Vi fick även uppleva två smällar i ansiktet. Först fick Matte en armbåge, tror jag, i ansiktet av Eres. Han blev däckad, så det tog nog rätt så olyckligt för Matte är ju inte den som viker ner sig första taget. Sedan var det dags för nästa smäll, Holmén fick en spark i ansiktet av Alex. Även han blev liggandes en ganska bra stund på gräset. Båda kunde dock fullfölja träningen.

Det var ganska mycket folk som hade samlats för att se matchen. Alla spelarna fick applåder av guliganerna när de äntrade planen. De såg väldigt överaskade ut och vinkade lite försynt tillbaka. Inte helt vana vid den mottagningen.

En ganska så glädjande nyhet är att Ilola är igång och tränar lite försiktigt med boll. Hoppas läkningen går bättre än befarat, med tanke på Anders problem. Det är inte helt bra att ha två innermittfältare på skadelistan.

Avslutningsvis några bilder: