ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

söndag, september 21, 2008

Inför Bajen

Äntligen en helgträning på en vettig tid. Som ni kanske läst i en av kommentarerna som jag skrivit jobbar jag i Lindome nuförtiden och har inte tid att ta mig till vardagsträningarna, därför är uppdateringen väldigt sporadisk. Idag lyckades jag ta mig till träningen, dock aningen sen. Hade som vanligt beräknat att de skulle starta en halvtimma efter utsatt tid, men icke. Därför missade jag uppvärmning och kvadrat. Kom in när de höll på med en passningsövning på liten yta med väggar. Truppen var indelad i fyra lag och två av lagen möttes, medan resten stod på kortsidorna av spelplanen och agerade väggar, alltså passade tillbaka bollen till det bollförande laget. Någonting jag noterade extra i övningen var att Anders var riktigt het och genomförde en del ganska bryska glidtacklingar mot sina motståndare. Medan övningen pågick satt jag och funderade på att det är väldigt mycket passningsträning utan att det är meningen att något av lagen ska göra mål, alltså bara hålla bollen inom laget. Det speglar sig på matcherna, allt som oftast väljer spelarna att passa bollen inom laget istället för att ta ett avslut. De är inprogrammerade att inte tappa boll och möjligen kan det vara en av orsakerna till att ineffektiviteten framför mål är som den är.

Det var 20 spelare med i truppen. De enda som saknades var Ilola och Ishi. Därför kunde de spela ett tvåmålsspel på stor yta, hela bredden och näst intill hela planlängden nyttjades. Lagen bestod av ett grönt och ett svart. I det svarta laget stod Abbas i mål, med Karlsson, Lucic, August och Jeppe i backlinjen. Mittfältet bestod av Mobaeck och Elmin i mitten med Emir och Nordmark på kanterna. Här ska man notera att Emir spelade till höger och Nordmark till vänster. Tvärtom än man kanske hade kunnat tänka sig. I och för sig spelade Emir på högerkanten i matchen mot Malmö och klarade sig helt okej. I anfallet spelade Sjöhage och Keene. I det gröna laget stod Wiland i mål med Florén, Sjöberg, Falken och Martin framför sig. Avdic och Helgi bildade innermittfältspar och till höger fanns Svedberg och till vänster Lasse. Anders och Bella spelade på topp. I detta laget roterade Anders, Helgi och Avdic rätt kraftigt och bytte positioner ofta. Därför kan jag tänka mig att de tre i alla fall får spela ihop mot Bajen på tisdag. Bella är jag mer osäker på, i och för sig kämpade han som en galning i spelet och hjälpte till i defensiven. Han stod även för de två enda målen i matchen. Han var riktigt trött redan i halvlek och låg ner och flåsade.

Bella orkade inte ens stanna kvar efter träningen och öva på avslut med Matte, som resten av anfallarna gjorde. Mycket underligt! Var han för trött, eller var han sur? Svårt att säga. Föresten i avslutsövningen var Nordmark het. Näst intill allt gick i mål. Det spelade ingen roll hur han sköt, på volley, yttersida, lobb, allt fungerade. Synd att han inte får fler chanser i matcherna. Någon bättre avslutare har vi inte.

Det hände något tråkigt för Jesper Florén i tvåmålsspelet. Jag såg inte händelsen, men helt plötsligt blev han liggandes och fick en ispåse om vänster fotled. Frågan är om han själv trampade snett eller om det var en tackling. Han kunde inte fortsätta och blev ersatt av Matte Svensson.

När anfallarna övade avslut fick Emir öva hörnor och frisparkar tillsammans med August och Haglund. Nu när Ishi är bort är det viktigt att någon tar över de uppgifterna. Det gick inte riktigt som det skulle, men ge killen några till träningar så ska han nog få till tajmingen. Haglund visade att han inte är den smidigaste av personer. Han var med och rusade mot mål på en hörna och skulle ta ner en hög boll med foten. Såg ut som han lyckades sträcka sig i låret ;)

Helgi fick också specialträning med Wettergren. Han skulle slå crossbollar från mitten ut mot kanterna. Mycket viktigt att vända spelet när det låser sig på mitten. Kan bli en aning plottrigt och då är crossarna viktiga.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vi har saknat dina rapporter!

Du gör ett kanonjobb!

2008-09-21 21:20  
Anonymous Anonym said...

Japp, alltid bra läsning! Tack...

2008-09-22 01:20  
Anonymous Anonym said...

Kul att läsa dina träningsrapporter! Keep it up!

2008-09-23 12:03  
Anonymous Anonym said...

Tack för rapporten!

2008-09-23 16:07  

Skicka en kommentar

<< Home