ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

söndag, oktober 29, 2006

Egentligen vann Elfsborg

Vad typiskt att domaren felaktigt dömer bort ett helt regelrätt Elfsborgsmål... Vad var det som hände? Tröjdragning? Såg inget av det på tv-bilderna i alla fall. Varför kan inte en meriterad domare, som exempelvis Fröjdfelt, döma en sådan här toppmatch istället för en toffel som Strömbergsson? Han blåste ju verkligen för minsta lilla grej. Tur att Elfsborgspelarna höll sig i skinnet och inte fick några gula kort.

När spelet för en gångs skull stämmer hyfsat så ska andra omständigheter avgöra matchen. Så här mycket anfall har vi inte sett på i alla fall de tre senaste matcherna.

Vad kul att Haglund hade lyssnat på mig (eller nåt?!?). Han överraskade ju, istället för att sätta in typ Samuelsson på Ilolas plats (varför han inte var med missade jag) valde han att sätta Sjöhage på topp och denna chansning (?) betalade sig nästan. Kul!

Försvaret skötte sig näst intill perfekt. Vad säkra både Augustsson och Jönsson är i höjdduellerna. För bollar i luften var det gott om i denna svårspelade match. Enda gången som det blev lite osäkert var vid HIFs mål, när Karekezi gick framåt skulle det ha behövts att en av försvararna stötte framåt. Nu hamnade Jönsson lite på mellanhand i pressen och Karekezi kunde ostört skjuta bollen i mål.

Mathias mål var ju helt underbart, ett perfekt läge för honom med nick i mål. Synd att glädjen inte varade mer än 2 minuter.

Blev imponerade av antalet tillresta gula supportrar. För en gångs skull hörde man en Elfsborgsklack sjunga ut en motståndarklack, i mina öron i alla fall ;)

Alla spelare tillgängliga till sista matchen, väldigt bra. Det har varit ett sånt tjat om de gula korten i media den senaste tiden så det är skönt att den diskussionen är över.

Anders Svensson hade inte sin bästa dag idag. Han slog bort väldigt många bollar. Men det var nog väldigt svårt att spela någon slags skönlir överhuvudtaget när planen mer kunde liknas vid en potatisåker än en allsvensk arena.

Nu får vi hoppas att resultaten går vår väg imorgon, att GAIS lyckas rubba AIK. Har inte särskilt stora förhoppningar på det, men man kan ju alltid drömma. I vilket fall kommer den sista matchen att vara direkt avgörande. Skönt egentligen att spänningen finns kvar på något sätt. Blir lite roligare fotboll då!!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Alltid lika kul att läsa dina funderingar! Du har kollen, elfsborg har bollen! hohoho.. skulle personligen hellre se att de vann idag, hade varit spännande då också, men inte såå ruskigt spännande. Men fattar vad du menar.. Inte kul att förlita sig på att andra lag ska förlora dock..!

2006-10-29 20:46  

Skicka en kommentar

<< Home