ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

måndag, oktober 16, 2006

Puh, tre poäng i alla fall

Idag kom vi undan med blotta förskräckelsen. Frågan är hur det hade sett ut om inte Jönsson hade fått in det tidiga ledningsmålet. Vill inte ens tänka på det. Passningsspelet var taffligt och okoncentrerat, Kalmar var oerhört agressiva i sitt försvarsspel som startade högt upp på Elfsborgs planhalva. Tur för oss att deras brassar är så fruktansvärt "show"-iga, så att de ofta gör en fint för mycket.

Nä, den här matchen var inte mycket att hänga i granen. Synd att Augustsson drog på sig två gula, med tanke på att han ändå hade varit avstängd efter det första. Nu sparas ju de två gula sedan innan och det finns en stor risk att han kan bli avstängd i ytterligare en match denna säsongen (jfr Jari-incidenten). Martin Andersson byttes in och han gjorde ett väldigt bra jobb. Hela laget lyfte sig när Augustsson blev utvisad. Det var nästan som att de vaknade upp ur den koma som de hade hamnat i och började kämpa för att ta de tre poängen som de hade i det läget. Kalmar hade knappt några farliga målchanser på slutet, vilket är ett gott betyg för de tio man som fanns kvar på planen.

Ishizaki var stundtals riktigt briljant idag, han verkar ha hittat tillbaka till den form som han har uppvisat i tidigare matcher. Fast, vad höll Holmén på med? Jag tyckte han hamnade på mellanhand ganska ofta i försvarsspelet och offensiven var väl inte den så bra heller.

Det enda riktigt positiva från denna matchen var de tre poängen som bärgades. Nu leder vi allsvenskan med två poäng och det är hädanefter som vi kommer att kunna se om Elfsborg klarar av en ledarposition... Hoppas det ;)