ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

söndag, oktober 15, 2006

Träningsrapport inför KFF-IFE

Var på den sena eftermiddagsträningen idag som var förpassad till Ryavallen för att se hur det står till i truppen. Den enda som jag saknade var ju självklart Johan Sjöberg (opererades i fredags, tror jag). Men till min glädje kom han inlunkandes på kryckor i mitten av träningspasset, vi får hoppas att läkningen går som den ska. Jag har aldrig tidigare varit på en träning som legat precis innan match, så det är lite svårt att värdera den.

Uppvärmningen leddes av sjukgymnast Lark och han gjorde en del övningar som spelarna inte verkade vara vana vid. En hel del fniss och protester kunde höras när han beodrade spelarna att göra vissa Friskis&Svettis-liknande övningar. Någon ropade att det var pinsamt och att det säkert var någon som filmade, tyvärr hade jag inte fått upp kameran vid denna tidpunkt så jag kan inte redovisa någon visuell dokumentation. Jag kan inte heller påstå att spelarna hade den koordination som krävs för att utföra dessa övningar klanderfritt.

Sedan utfördes en komisk övning som gick ut på att forsla två bollar med fötterna baklänges. Tre lag tävlade mot varandra och svårigheten och tävlingsinstinkten lockade fram mycket skratt och gliringar.

Nästa övning blev kvadraten som inte var särskilt dramatisk, alltså inget speciellt skedde som är värt att rapportera. Efter det utfördes lite passningsövningar i fart.

Det som skedde sen är nog av mer värde om man har matchen imorgon i åtanke. Det övades på anfallsspel från kanterna. En boll slogs från mitten av en av tre mittfältare/anfallare mot sidlinjen där två kantspringare var placerade. En av dessa slog sedan ett inlägg in i mitten där mittfältarna/anfallarna hade förflyttat sig in i straffområdet. Poängen med övningen var helt enkelt att göra mål och till en början fungerade detta över förväntan bra. Målvakterna, som turades om, fick plocka upp flera bollar ur nätmaskorna. Så vi kan nog räkna med mycket kantspel mot Kalmar, vilket är extra viktigt med tanke på de långa och tunga mittbackarna som de förfogar över. Stenhårda flacka inlägg är nog nyckeln mot de nickstarka Kalmarförsvarna, för i höjdduellerna har vi inget att säga till om.

Passet avslutades med matchliknande spel, fast på halva plan. Jag förmodar att lagen inte var indelade i någon särskild ordning med tanke på startelvan imorgon. För inget att lagen kunde anas till en startelva. Om det laget som hade flest spelare från tidigare startelvor skulle bli den slutgiltiga startelvan skulle vi imorgon se Sjöhage och Avdic på topp, och det är inte särskilt troligt.

Jag hoppas verkligen Elfsborg kan hitta nyckeln mot Kalmars starka försvar imorgon. Det skulle vara väldigt skönt med tre poäng och därmed gå om AIK igen med två poäng. Men Kalmar är svårslagna nu, med tanke på att de har ett par brassar där framme som kan avgöra matcherna i deras favör.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Har oxå sett den där kantspelsträningen ngr gånger. Mobaeck imponerade då mest på mig och gjorde oxå matchen efter en ruggig insatts.

2006-10-16 11:12  
Blogger ziriz said...

Det låter bra.. vi får hoppas att det stämmer på denna matchen också. För det var ett antal som fick till riktigt snygga inlägg...

2006-10-16 12:55  
Anonymous Anonym said...

Tack för detaljerad träningsrapport, sånt är underbart att läsa.

2006-10-16 15:31  
Blogger ziriz said...

Kul att det uppskattas... ;)

2006-10-16 21:48  

Skicka en kommentar

<< Home