ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

måndag, oktober 23, 2006

Fy fan

Jaha, där kom den andra förlusten för året. Det som stör mig mest är att målet som Hammarby gör är ett grymt skott utifrån, inte direkt någon målchans. Hammarby var absolut det bättre laget, men de målchanser de skapar matchen igenom är skott utifrån så man måste ju ändå säga att försvaret skötte sig hyfsat. Det är typiskt att målet kommer till så på slutet.

Det känns inte längre som Elfsborg direkt är något guldlag längre. Spelet har börjat gå i stå. Det känns som att alla lag har läst sönder Elfsborgs spel och det är ju inte så konstigt med tanke på att de spelar likadant från match till match. Det kanske skulle vara läge och ha ett ess i rockärmen och hitta på något annat för den nuvarande taktiken fungerar uppenbarligen inte. Den har inte gjort det i de senaste tre matcherna, mot Öster, Kalmar och nu Hammarby. Mot Kalmar var det ju bara ren tur att vi fick tre poäng, så den här förlusten nu kanske balanserar upp för den vinsten då.

Spelarna ser ju onekligen väldigt trötta och sega ut också, ingen tar sina löpningar och innemittfältet fungerar dåligt. Jag tycker till exempel att Ilola inte sett bra ut efter det att han var avstängd tidigare under hösten. Holmén verkar ju också tappat självförtroende och Anders blir bortmarkerad match efter match. Den enda räddningen är ju att backlinjen fortfarande fungerar. Idag var Martin Andersson en fullgod ersättare till Augustsson. Den enda som blev totalt bortfintad idag var ju Johan Karlsson, han hängde inte med när Furuseth-Olsen snurrade upp honom på kanten. Det är klart, Johan fick ju inte direkt någon hjälp av Alexandersson idag.

Jag förstår inte riktigt varför Griffit inte fick komma in tidigare i matchen, man riktigt såg hur trötta spelarna var och en fräsch kille kan ju aldrig vara fel. Alexandersson var näst intill osynlig i andra halvlek så det kunde väl inte ha blivit sämre.

Nä, nu gäller det att de skärper till sig, annars kan vi vinka adjö till ett eventuellt guld. Med det här spelet kan de bara inte vinna, ingenting i offensiven stämmer för tillfället. Det blir ju inte direkt bättre av att planen var fruktansvärt regntung idag med tanke på det tuffa spelschemat, match redan på torsdag igen.