ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

onsdag, april 11, 2007

Träningsrapport

Idag var jag ju extra intresserad av hur det stod till med Ilola, och han verkade inte riktigt hundra för han deltog inte i de ordinarie övningar. Jari joggade runt plan med Florén, som även han verkar vara på bättringsvägen:



Efter det körde de kvadraten, fast med en liten twist. De var uppdelade i de vanliga grupperna fast de utförde övningen i var sitt hörn, på kortsidan. Sedan ropade Haglund till och då skulle de byta kvadrat, de som var långsammast fick börja i mitten:



Alla verkade vara väldigt tävlingsinriktade och det var en riktig spurt om att inte komma sist och under en av ruscherna råkade Falk-Olander skada sig:


En annan som fick vika sig dubbelt var Sjöberg, som var tillbaka efter sin blodförgiftning. Under kvadraten fick han en boll rätt i skrevet och det verkade göra väldigt ont:


Sjöhage verkade ha lite problem med sin rygg eller kan det ha varit sida. Han fick gå in i omklädningsrummet för behandling, men kom in igen efter ett tag. Hoppas det inte var alltför allvarligt.

Efter kvadraten tävlade de två och två i en "hinderbana", än en gång fick de visa upp sina vinnarskallar. Det roligaste i klippet är att se Abbas Hassans löpstil, kolla in hans väldigt feminina händer: (ljudet är ganska dåligt i början på grund av blåsten)



Sedan delades truppen upp i två lag för att öva på matchliknande spel. För varje träning jag besöker desto bättre blir anfallsspelet, vilket är väldigt positivt. Särskilt Bajrami var extra het idag och gjorde ett par mål. Överlag blev det många mål för att vara denna övning:





Bosse "Bank" kunde skymtas vid sidan av plan:


Passet avslutades med en avslutningstävling. Truppen delades in i två lag och i lagen skulle hälften slå passningar, eller serva som Haglund kallade det, och den andra hälften skulle skjuta bollar i mål. Två mål ställdes upp på kortlinjen och Wiland stod i det ena, medan Hassan vaktade det andra. Laget med bland annat Anders och Jon vann överlägset. Jag vet inte riktigt vad slutresultatet blev, men ungefär 35-19. Kan ha varit ännu mer. Det var Hassan som läckte in mål. Till hans försvar ska nog nämnas att han hade solen i ögonen. Medan Wiland fick stå på skuggsidan.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Lysande :)

2007-04-12 08:41  
Blogger Röd Guling said...

Jag har också varit på en del träningar den senaste tiden. Av dem att döma borde Bajrami ligga väldigt nära startelvan. Håller du med om det eller är det bara önsketänkande från min sida?

2007-04-12 17:17  
Anonymous Anonym said...

Mycket bra träningsrapport! Vågar man hoppas på att Ilola ska kunna spela mot Örebro på tisdag? Sen hoppas jag precis som röd guling på att få se mycket av Bajrami på tisdag. Kanske inte från start men ett långt inhopp mot trötta örebroare skulle vara perfekt!

2007-04-12 17:26  
Blogger ziriz said...

Ja, jag tycker det verkar som att Bajrami är nära startelvan. Han får nästan alltid starta med det "ordinarie" laget när de utför övningar. Han har sett väldigt bra ut på sistone och jag hoppas Haglund vågar släppa fram honom snart. Självklart är inte träning och match samma sak, men jag tycker att han har visat tillräckligt mycket kvaliteter att han borde vara värd några inhopp åtminstone.

Om Ilola är klar på tisdag verkar vara osäkert, i alla fall enligt officiella, så vi ska nog inte hoppas på för mycket :(

2007-04-12 17:50  
Anonymous Anonym said...

Tack för rapporterna, Ziriz!!!

2007-04-12 18:01  
Anonymous Anonym said...

Tack för rapporterna. Vidarebefodrar dem till Norling så han håller lite koll på Elloskillarna ;-)

2007-04-13 04:56  

Skicka en kommentar

<< Home