ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

lördag, augusti 18, 2007

Elfsborg-GAIS 5-1

Det blev speedway-siffror idag, trots att näst intill ingenting talade för det efter den första halvtimman. GAIS var riktigt bra och kunde göra ett tidigt mål efter att Björck missbedömt en boll. Sedan pressade de Elfsborgsspelarna till misstag och anfallsspelet för Di gule var nästan obefintligt. Men så efter ett långt och snabbt inkast (av Björck, tror jag) nickade två GAIS-spelare ihop och bollen damp ner framför Ishi som avlossade ett otagbart skott i mål. Efter det lossnade spelet och Holmén kunde, lite turligt, sätta dit tvåan. Det snyggaste målet idag stod Björck för, en riktigt högklassig prestation, där han körde väggspel med Bella för att sedan brösta bollen och på volley dra den upp i nättaket.

Andra halvlek blev nästan ett sömnpiller. Elfsborg dominerade något så fruktansvärt att det nästan blev lite tråkigt att titta på. Passningarna gick mest i sidled och GAIS:arna orkade inte pressa (även med tanke på att de fått en kille utvisad i slutet av första halvlek). Elfsborg hade ändå en del farliga chanser och Bella kunde toffla in en boll och August avslutade målskyttet med en stenhård nick efter en bra hörna av Ishi.

Tydligen gick Florén bort sig en del i matchen och var inte så bra. Det var inget jag tänkte på när jag såg matchen på Arenan, men efter att ha sett reprisen så kan jag nog hålla med om att han gick bort sig en del i första halvlek. Det som stör mig mest med honom är att han är så fruktansvärt vänsterfotad att han aldrig slår ens den enklaste passning med högerfoten. I en del lägen när det bara är att peta fram bollen med högerfoten så väljer han alltid att försöka få den på vänstern.

Jag tycker att Holmén jobbade upp sig i matchen, men det kan ha att göra med att GAIS inte var lika aggresiva i pressen ju längre det led. Anders syntes inte till, men han hade det stora defensiva ansvaret. Ishi var riktigt bra och lyckades med en hel del idag. Bajrami är ganska matchovan och hade en del svårigheter att ta sig förbi Lundén, men killen är ung så det gäller nog att ge honom mer speltid så kan det bli bra. Bella jobbade och slet och det är ju typiskt att det skottet som han får en felträff på går in i mål. Matte var riktigt het och skarvade fram bollar, han nickade fram bollen till bland annat Bellas mål.

Skönt att det var många målskyttar, viktigt att spelet börjar fungera igen. Helsingborg nästa vecka kan bli en lite svårare nöt att knäcka.