ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

tisdag, augusti 07, 2007

Träningsrapport

Då är man tillbaka i vardagen igen efter en liten utflykt i helgen. Därmed missade jag Kalmarmatchen som tydligen slutade 2-2. Inte så bra kanske, men med tanke på övriga resultat i omgången är det inte någon katastrof.

Dagens träning, den sista innan den viktiga CL-kvalmatchen imorgon, hade lockat en avsevärd skara åskådare och journalister. Haglund hade bestämt att det endast fick filmas den första kvarten av träningen och fotograferna fick stå vid sidan av planen under samma tidsrymd. Sedan blev de förpassade till läktaren. Därför valde även jag att inte fotografera så mycket, för att visa hänsyn gentemot klubben i mitt hjärta.

Passet inleddes med uppvärmning för att sedan gå över till kvadraten. Tränarna hade valt att förlägga dem till andra sidan av planen än normalt. Förmodligen på grund av att det fanns lite skugga på den sidan. Sedan skulle spelarna få igång fötterna genom att använda stegen. Därefter övergick det hela i en passningsövning på begränsad yta, med fasta "väggar" på kortsidorna.

Det tog ganska lång tid innan jag kom på vem det var som fattades idag, men till slut när de genomförde de taktiska dispositionerna var det lättare att se på vilken plats det inte fanns en ordinarie spelare. En högerback saknades, Martin Andersson. Därmed fick massören Tommy hoppa in när de skulle spela med fulla lag. Vad jag kunde utläsa så kommer Anders att ta den defensiva rollen på mittfältet. Sedan kommer Matte in i laget igen, frågan är bara vem som kommer att starta vid hans sida. Haglund inledde med Keene för att sedan byta till Bella. Hoppas nu att alla skadade spelare har läkt tillräckligt, det känns ju onödigt att chansa, för att sedan behöva byta tidigt i matchen.

Sedan avslutades passet med spel på en lite kortare plan, fast fullbredd. Där blandades lagen hej vilt.

Ikväll tränar Debrecen på Arenan. Får kanske ta mig ner dit för att spana i motståndet.


Stolarna som monterats på Elfsborgsläktaren.


Anders och Matte kunde träna för fullt.