ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

onsdag, augusti 15, 2007

Valencia-Elfsborg 3-0

Jaha, vad ska man säga. Måste ju nästan vara lite nöjd med resultatet, det hade kunnat bli MYCKET värre om inte Wiland storspelat i målet. Herregud! Så många högklasiga räddningar har han säkert inte gjort hitills i år i Allsvenskan. Det liknade nästan handboll i stora delar av matchen där Valenciaspelarna spelade runt bollen en bit ut och sedan gjorde snabba kombinationer för att lirka sig igenom Elfsborgs "täta" försvar. Jag klagar egentligen inte på något sätt, Valencia är bara SÅ mycket skickligare på allt. Hade önskat att Elfsborg kunnat hålla i bollen lite mer, men det var ju näst intill omöjligt. Det kändes som att Valencia lyckades med allt, bollarna studsade verkligen deras väg, det kändes ibland som de verkligen inte kunde tappa ut den. Vad skulle Elfsborgarna gjort då? De kämpade och slet och försökte hålla sina positioner i försvarsspelet, men det gick inte alla gånger. Sedan när de fick låna bollen var de redan så trötta att det inte fanns några alternativ att spela och när de försökte spela upp bollen bröt Valencia lika fort och attackerade på nytt.

Det som jag är lite besviken på var att spelarna slarvade i tekniken när de väl hade chansen. Det kändes som att särskilt Holmén hade problem med första-touchen, speciellt när han försökte brösta ner bollen. Var det nervositet eller bara trötthet som gjorde att han inte lyckades med något? Kanske den ovana positionen tog ut sin rätt också. Vänsterkanten har ju aldrig varit hans styrka och sedan ställas mot en spelare som Joaquin gör ju inte saken lättare. Jag tror även att de gula korten från tidigare matcher spelade in, för det såg ut som vissa av Elfsborgarna inte vågade gå in i närkamperna lika resolut som innan.

Anders var ju rätt så osynlig, men han jobbade säkert hårt i det tysta. Att det var han som skulle ta tag i bollen och lugna ner spelet var inte det lättaste när backlinjen allt som oftast kände sig tvingade att tjonga bollen så långt som möjligt.

Man rikigt såg hur hämmad Matte var av sin fot. Han kunde inte kämpa lika hårt som han gjort i de tidigare kvalmatcherna. Nu hamnade han mest i ett vakuum och kunde inte göra sig själv rättvis. Sedan kan man ju inte påstå att han hade alltför många bollar att jobba på heller, för den delen.

Hade även önskat mig mer av Ishi, men hans krafter gick ut på att hjälpa Mobaeck på högerkanten. Valencia hade säkert bestämt sig att högerkanten var Elfsborgs svaga sida nu när den ordinarie CL-spelaren Martin Andersson inte kunde spela på den positionen. I första halvlek kom ju majoriteten av anfallen från den kanten och Ishi sprang sig trött där. I slutet andra halvlek försökte han anfalla och utmana på sin kant, men Valencias försvar hade inte några större problem att avväpna honom.

Anfallarna Keene och Bella har jag inte mycket att säga om då de inte fick chansen att visa upp sig. Hur många bollar nådde över mittlinjen egentligen? När väl anfallarna fick bollen orkade inte mittfältet flytta upp och de hade inga alternativ att spela.

Nu känns det som jag försvarat spelarna tillräckligt. Jag tyckte de gjorde så gott de kunde, men Valenciaspelarna var så många gånger skickligare på allt. Men det ska ändå bli kul i returen, för nu måste verkligen Elfsborg anfalla. De har ju verkligen ingenting att förlora och det kommer att öppna upp matchen. Vi har ju inte fått se prov på Elfsborgs anfallsspel någon gång i CL-kvalmatcherna då allt tidigare handlat om att släppa in så lite mål som möjligt. Nu har de ju verkligen chansen att satsa på en tokoffensiv, ingenting håller dem tillbaka. Att det sedan förmodligen kommer att trilla in några bollar för Valencia spelar ju mindre roll.

2 Comments:

Blogger Kaptenen said...

Mattias Svensson var värdelös. Han lyckades inte göra något rätt överhuvudtaget. Ilola var väl den ende som hade kylan och tempot att göra det han brukade göra. Mobäck var bra och Johan Karlsson var kass. Men vem skulle inte vara det mot det motståndet?

2007-08-15 07:46  
Blogger ziriz said...

Jag vet inte om jag skulle kalla Johan Karlsson för kass. Joaquin var ju rätt duktig på den kanten och Karlsson fick väl inte så mycket hjälp av Holmén på den kanten.

2007-08-15 10:20  

Skicka en kommentar

<< Home