ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

fredag, september 29, 2006

Halv träningsrapport

Har varit på Elfsborgsträning idag, eller rättare sagt de första 40 minuterna för sedan var jag tvungen för att gå. Varför denna konstiga planering då? Jo, så här var det. På hemsidan kunde man läsa att träningen skulle börja klockan 10. Okej prick på klockslaget var man där, helt öde på arenan. Inga spelare, inga åskådare. Det brukar i alla fall vara ett par stycken som följer träningarna.

Det blev en sväng på Knalleland, åter tillbaka 10.25. Då stod Samuel Holmén nere på planen och verkade bli intervjuad (kanske artikel imorgon i BT?) i civila kläder. Alltså inte ombytt! Tänkte då att träningen kanske börjar halv, det har ju hänt förut att man suttit och väntat. Klockan 10.40 släntrade Jon Jönsson in från ingången i ena hörnet släpandes på en resväska. Han fortsatte in i omklädningsrummet under läktaren. Kanske hade han varit och hälsat på släkt och vänner i skåneland, med tanke på att de hade vilodag igår? Några minuter senare kom även Ishi och Matte in den vägen. Började starkt misstänka att träningen inte skulle starta förrän 11, och det stämde i slutändan.

Strax innan 11 kom spelarna och ledarna en efter en in på plan. Jag saknade två; Jari Ilola och Samuelsson var inte där. Blev Samuelsson skadad i förra matchen? Lite förbryllande att Jari inte var med, har det hänt något? En annan sak som förvånade mig var att träningen filmades av en tjej med en "riktig" videokamera vid sidan av plan. Vad betyder det?

Jaja, nu till själva träningen. Den inleddes ganska lugnt med passningsövningar i ring; först ett tillslag, sedan två tillslag, volley, nickar mm. De höll på med detta i nästan en halvtimme.

Efter det utförde de övningar för att få igång fotarbetet. Lite koner som skulle rundas...

Sedan delades gruppen upp i två, gröna västar mot svarta tröjor. En spelplan med två planhalvor hade även märkts ut. Övningen gick ut på att när till exempel västlaget hade bollen på sin planhalva skulle fyra ur tröjlaget springa in och försöka nudda bollen. När de lyckades göra det kastades en boll i på tröjlagets planhalva och fyra ur västlaget skulle försöka ta bollen etc...

Efter det var jag tvungen för att åka, så mer blir det inte...

Här är filmen från träningen. Den blev aningen lång... men, men... håll till godo.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Illa om Ilola är skadad. Följer med spänning utvecklingen, Iriz!

2006-09-29 13:56  
Blogger Elloslinda said...

Jag var också på träningen och kan bekräfta att Ziris träningsraport stämmer till 100% :)

Såg dock att någon blev skadad när de körde en övning, tror det var Augustsson, men är dock inte helt säker för jag såg honom bara bakifrån. Korthårig var han i all fall, och påminde om August. Han kunde inte fullfölja träningen, utan fick behandling utanför planen. Fotskada...

2006-09-30 21:55  

Skicka en kommentar

<< Home