ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

onsdag, september 20, 2006

Matte Svensson *klapp* *klapp* *klapp*

Inget skönspel av Elfsborg i dagens drabbning mot Häcken. Jag tyckte allt verkade gå emot dem i början av första halvlek, passningsspelet fungerade inte och Häcken ställde om snabbt när Elfsborg slog bort enkla bollar. Så första målet av Matte var riktigt skönt, Ishizaki slog ett underbart inlägg som han ganska enkelt kunde slå in bakom Källqvist. Sedan började Häcken trycka på och kunde kvittera efter en snabb spelvändning. Då fick jag väldigt dåliga vibbar, Elfsborg spelade inte bra. Så det var väldigt skönt att Matte kunde sätta sitt andra mål för dagen i slutet av halvleken, och vilket mål sen. Först halkar han, sedan dyker bollen upp framför honom, han kommer upp från liggande läge snabbare än en iller, fintar bort tre Häckenförsvarare och skjuter sedan bollen distinkt i mål. Detta var inte det enda han lyckades med i matchen. Han dribblade och skarvade bollar, han var helt enkelt briljant idag. Jag har nog aldrig hört Glenn Hysén så lyrisk över någon Elfsborgspelare.

Andra halvlek började Elfsborg bra. De fick fram ett antal hörnor som till slut resulterade i en målnick av Jon Jönsson. Då blev det ridå ner för Häcken, för efter det kändes det som att de kontrollerade matchen. Det fjärde målet bjöd Häckenförsvararen Jimmy Dixon på efter ett stenhårt inlägg av Martin Andersson.

Så det blev 4-1 till Elfsborg, vilket inte speglade matchbilden. Det är ju väldigt konstigt att när Elfsborg spelar underbar fotboll så sitter inte målen, men i en match som den här, när de stundtals blir utspelade av Häcken, trillar bollarna in. Fotboll kan vara väldigt orättvist ibland. Egentligen ska vi nog tacka matchens gigant Matte Svensson för den här segern, det var han som stod för finesserna ;)