ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

lördag, oktober 07, 2006

Anders härliga revansch

Sverige har precis slagit Spanien på Råsunda med 2-0 och det svenska spelet var klockrent. Eftersom den här bloggen handlar om Elfsborg måste jag särskilt hylla Anders Svensson, men det var väldigt många andra som var riktigt bra i matchen. Ja, Anders... Det är sådana här matcher som han kan briljera i, när motståndarna har mycket boll och Sveriges chanser handlar mest om att ligga rätt i försvaret och sedan kontra. Anders är som bäst när han inte har så mycket tid på sig, när han måste fatta snabba beslut. Om han får för mycket tid, kan han ibland ha tendensen att drälla lite med bollen.

Jag tror inte det är alla som har fattat hur bra Anders är i försvaret, klockrena brytningar flera gånger i matchen. Till och med Hysén berömde honom, fast det satt lite långt inne i början (jag tror att första kommentaren om Anders var att han slog bort bollen).

Det är klart att i en sådan här match fick Anders och Tobbe springa hur mycket som helst i mitten och följdaktligen blev det tungt i bena på slutet. Anders blev utbytt mot Kim när det var ungefär en kvart kvar, vilket var helt rätt. Jag tror till och med att det var vissa som stod upp för honom när han gick ut... När hände det senast??

Enda smolket i bägaren var att han drog på sig ett gult kort och därmed är han avstängd i nästa match mot Island (han hade ett gult sedan tidigare). Frågan är ju då om han åker med upp till Reykjavik? Rätt onödigt egentligen, det är ju bättre om han kan stanna här i Borås istället och träna med Elfsborg. Då kanske det var ett taktiskt gult kort, så att han skulle slippa åka till Island och istället vara fräsch i resterande matcher i allsvenskan ;) Han är smart han, Anders...

1 Comments:

Blogger Röd Guling said...

Anders kommer att träna med Elfsborg enligt officiella hemsidan.

2006-10-08 21:23  

Skicka en kommentar

<< Home