ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

måndag, oktober 02, 2006

Åh, vad frustrerande!

Vad var det här för match egentligen, 0-0 mot Öster? Det var alltför många av spelarna som inte kom upp i normal kapacitet. Jag var helt säker på att det var Ishi som skulle bli utbytt redan när det första bytet gjordes, men icke. Den här matchen var han rent ut sagt urusel, de flesta av hörnorna eller frisparkarna fungerade inte, han var överhuvudtaget inte med i spelet och när han väl fick bollen drällde han med den och Öster kunde snabbt kontra. Då om någon gång är det väl rätt att byta ut honom och nu när väl spelet inte fungerade för Ishi trodde jag i alla fall att han skulle kämpa sig in i matchen, men inte det heller.

Ilola var ju helt under isen han med. Missade hur mycket som helst i försvarsspelet i första halvlek och då fick Öster några farliga lägen. Det är tur att vi har en så bra målvakt som Wiland. Puh, några av de räddningarna han gjorde idag var helt makalösa. Alexandersson fick några halvbra lägen i första, men sedan tröttnade han rejält i andra och blev utbytt mot Griffit, som inte heller hade något direkt lyckat inhopp.

Jon Jönsson var heller inte riktigt att känna igen på offensiva hörnor och frisparkar. Han tajmade upphoppen helt åt fanders.

Anders Svensson blev ju som vanligt bortscreenad i första halvlek och när han fick lite mer defensivt ansvar i andra, när Ilola blev utbytt, briljerade han. Man har ju nästan glömt av alla de grymma brytningarna som han kan åstadkomma.

Man kan ju lugnt säga att många av spelarna underpresterade och till slut blev de helt stressade eftersom spelet inte fungerade. Öster ska ha en eloge, de lyckades hålla uppe sitt spel långt in i andra halvlek, men till slut tröttnade de. Elfsborg hade några riktigt bra lägen att göra mål på slutet, men idag fanns det där flytet helt enkelt inte. Och som vanligt när spelet inte stämmer blir det en oavgjord match, det är rätt konstigt egentligen. Förra säsongen hade vi släppt in ett mål på slutet och förlorat, men i år har vi väldigt svårt för att förlora.

Omgångens vinnare måste ju helt klart vara Helsingborg. AIK tappade också poäng när de spelade 0-0 mot Örgryte, synd att vi inte tog chansen att rycka, men men.. den här säsongen är väldigt öppen och alla lag kan slå alla.

Nu har vi två veckor på oss att hitta tillbaka till spelet. Jag hoppas Ishi får lite kritik nu så att han tas ner på jorden igen. Han fick nog lite hybris med tanke på allt snack om landslaget.

Nä, nya tag. Resultatet var inte en katastrof, men det mest oroande är att vi inte hade något bra spel. Jag hoppas verkligen inte det här är början till det ökända Elfsborgstappet som vi har varit vana att se i slutet av säsongerna.