ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

måndag, oktober 09, 2006

Landslaget & B-lagsmatch

Vad härligt det var att läsa alla lovord som Anders Svensson fick i diverse media, det är vi inte särskilt bortskämda med. Det är klart, hela laget fick lovord, men Anders var en av dem som hyllades särskilt.

Ishizaki är den som ska ersätta de mittfältare som kommer att vara borta i matchen mot Island. Men hur stor chans är det att han får spela? Chippen går ju säkert in på vänsterkanten istället för Ljungberg och Alexandersson rubbar man väl inte till höger. Källström är rätt given på mitten, men frågan är hur det blir med Tobbe (kan frugan klämma ut den där ungen snart eller kan hon knipa igen så att matchdagen hinner passera). Vad finns det för ersättare till honom? Sidleds-Daniel är ju inget alternativ eftersom han verkar ha blivit mer van vid att vara mittback än mittfältare i MFF. Kan Ishi spela i mitten? Nja, hans defensiv är ju inte den allra bästa... Det bästa man kan hoppas på är ju ett inhopp på slutet där han ersätter någon av yttrarna.

Imorgon är det B-lagsmatch mot IFK, fast de flesta A-lagsspelare ska vara med. Som jag förutspådde ska Anders vara med och träna med Elfsborg istället för landslaget, så han kommer ju vara med. Det dumma är speltiden, 15.00 på Ryavallen, jag är upptagen då. Dumt! Ska se om jag kan komma ifrån lite tidigare. Hoppas...

Imorgon ska det bli kul att titta på U21 med Holmén. Matchen visas på Viasat, skönt att jag fått tillgång till det nu.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Fast Ishi fick spela defensiv mittfältare mot Jordanien i vintras/våras, så fan vet. Å det lär väl inte behövas så mkt defensiv mot Isalnd, eller?

2006-10-10 15:04  
Blogger ziriz said...

Nja... nu ska vi inte underskatta Island, de har några skickliga spelare som skulle kunna avgöra och eftersom Sverige alltid har spelat med en defensiv mitt tycker jag att det är lite onödigt att ändra på ett inpräntat koncept.

Jag tycker inte det passar Ishi att spela defensivt, han skulle helt enkelt inte komma till sin rätt. Det är ju med sina offensiva talanger som han har "dominerat" i vissa matcher i allsvenskan. Om det skulle gå dåligt skulle han få all skit...

2006-10-10 20:20  
Anonymous Anonym said...

Det var nog kloka ord!
Hoppas inte Holmén tar för illa vid sig iom u-21-raset.
Man minns nästan Sthlm november 2005...

2006-10-11 13:55  

Skicka en kommentar

<< Home