ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

söndag, februari 18, 2007

Första förlusten

Igår kom så den första förlusten för i år, 0-1 mot danska Nordsjaelland. Man såg nästan från start att detta inte skulle bli en lätt match med tanke på den bollskicklighet och passningssäkerhet som danskarna uppvisade. Elfsborg fick jaga mycket boll och när de väl fick tag i den slarvades det i passningsspelet och danskarna kunde bryta högt och starta snabba anfall. Man får nästan vara glad att siffrorna höll sig på en låg nivå. Men Elfsborg hade sina chanser också, några riktigt heta på slutet, men det närmaste var ett skott i målställningen.

En lite kul sak från matchen var det som hände i början. När jag kom dit, endast ett par minuter innan matchstart, höll danskarna fortfarande på att värma upp. Undrade om de hade kommit väldigt sent till arenan? Sedan kom Elfsborgarna in på plan och danskarna värmde fortfarande, men de hade matchstället under så de drog bara av sig överdragskläderna ;) När väl matchen blåstes igång och Johan Wiland fick röra bollen för första gången (efter cirka 1,5 minut) blåste domaren i pipan och alla undrade vad som var på gång. Jo, Wiland hade på sig en röd matchtröja, precis som danskarna, och då fick han springa in i omklädningsrummet och byta. Lite komiskt ;)

Jag måste bara konstatera att Avdic inte är riktigt redo för de stora matcherna. Han var väldigt klen och kunde inte hantera Mathias Svensson-positionen särskilt bra. Varken nedtagningar med bröstet, dribblingar eller passningar gick hem i matchen och anfallsspelet blev hopplöst dåligt. Det enda som Elfsborg fick förlita sig på var Alexanderssons djupledslöpningar och de gick ju som de gick. Nä, jag saknar verkligen Matte och han måste vara tillbaka i spel snart, om vi ska få bukt på anfallsspelet. Nu förstår man verkligen hur nyttig han är för laget.