ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

tisdag, juli 31, 2007

Debrecen-Elfsborg 0-1

Tjohoo! Vinst på bortaplan...Gôtt!!! Det kunde ju inte ha börjat bättre... Haglunds taktik var ju att säkra defensiven och sticka upp på kontringar och det var precis så som laget spelade. Debrecen hade ju inte många farliga chanser, de hade mycket boll, men Elfsborg lyckades stoppa de flesta av anfallen.

Tänk om Mobaeck hade träffat bollen rent när han kom fri med målvakten? Han hade garanterat skjutit rakt på honom! Nu var det tur att det blev en halvfösning/chip, för det ställde målvakten totalt ;) Mobaeck är riktigt vass i offensiven, han har kvar de gamla takterna i kroppen.

Egentligen var det dumt att chansa med Anders idag, när han ändå var tvungen att utgå efter 20 minuter. Nu måste han verkligen få chansen att vila!

Backlinjen var stundtals fenomenal. Både August och Karlsson dominerade stora stunder. Den enda som sviktade en aning var Martin, men ändå lyckades han allt som oftast avväpna sin gubbe.

Man såg att Avdic inte riktigt har den styrkan i kroppen som krävs i sådana här matcher. I vissa lägen tappade han bollen alldeles för lätt och Debrecen kunde starta kontringar. Som tur var verkade motståndarna tröttna ganska rejält på slutet, så det blev inte en massiv forcering.

Funkade jättebra att se matchen på Duna TV. Det var bara att vrida parabolen och göra kanalsökning och vips kunde matchen följas. Det var även kul att höra kommentatorerna. Inte för att man förstod ett ord, men de var väldigt duktiga på att uttala namnen på spelarna. Jag tyckte även de var väldigt pålästa, de visste allt som oftast vilken Elfsborgsspelare som hade bollen. Nästan bättre än Hegerfors på Canal+, fast det är klart man kan nog inte vara sämre än Hegerfors ;)

Det borde bli fullsatt på Arenan i hemmamötet nästa vecka. Kul att de även kommer att ha platser på kortsidorna, då får fler chansen att se matchen.