ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

onsdag, juli 25, 2007

Elfsborg-Linfield 1-0

Puh! Vilken pärs det var på slutet. Elfsborg kontrollerade större delen av matchen och Matte kunde nicka in bollen i mål via ribban och målvaktens bakhuvud. När både Matte och Anders blev utbytta i andra halvlek blev det dock onödigt spännande. Det är vid sådana här tillfällen som man kan se hur viktig Matte är för att vårt spel ska fungera överhuvudtaget. Det fortsattes att matas långa bollar på en target som inte fanns där och då kunde Linfield flytta upp sitt spel. De sista tjugo blev ju riktigt jobbiga. Linfield hade tre man på topp och matade långa uppspel på dem. Vid detta tillfälle hade man önskat att Elfsborg istället hade hållt i bollen istället för att på chans tjonga den till Bella eller Keene. Visst blev det några vassa kontringslägen för dem, men bolluslingen ville inte in i mål. Det hade ju varit mycket bättre att lungt och metodiskt hållt i bollen istället för att bli stressad av minsta lilla. Självklart att Linfield tryckte allt de hade på slutet, men då borde Elfsborgsspelarna tagit fram sin bollskicklighet och utmanövererat motståndet.

Mobaeck var ju inte direkt någon hit på vänsterkanten. Elfsborg borde kanske försöka se sig om efter en spelare på den positionen. Alex är ju iskall och Bajrami är inte riktigt mogen än. Björck tillsammans med en del andra verkade riktigt nervösa. Som Haglund sa på presskonferensen fanns nog Djurgårdsmatchen i det undermedvetna hos spelarna.

Aja, de här matcherna handlar inte om vem som spelar snyggast. Det handlar bara om att vinna och det gjorde Elfsborg och det ska vi glädjas åt. Nu är det bara att ladda batterierna igen. Hungern nästa vecka. Jag hoppas att Mattes stukade fot läker tills dess, han är bara sååå viktig. Även Anders ljumskar borde ha en chans att vila nu ett par dagar innan taktiken mot de ungerska mästarna ska nötas in.