ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

söndag, juli 29, 2007

Sista träningen hemma innan avresa till Ungern

Idag var det ett par spelare som stod över igen. Björck syntes inte till alls och Ishi sprang omkring själv vid sidan om utan att ens ha fotbollsskor på sig. Hmmm...jag skrev ju redan igår att det såg ut som Ishi haltade och idag bekräftades mina farhågor. Dock kunde han springa rätt så obehindrat och han kunde skjuta bollar så vi får hoppas att det inte är alltför allvarligt.

Något som var glädjande i alla fall var att se Jari i ett par fotbollsskor igen. Nu kan det väl inte dröja så länge innan han är tillbaka. Det skulle vara väldigt bra om han kan delta snart för då kanske Anders skulle kunna avlastas lite. På tal om Anders deltog han i alla moment utom det avslutande tvåmålsspelet, så han kommer förhoppningsvis kunna delta i en halvlek i alla fall mot ungrarna.

Matte såg lite mindre stel ut i foten idag. Han deltog på uppvärmningen, men inte i det taktiska upplägget. Frågan är om han kommer att kunna spela...

Bella såg väldigt het ut idag och gjorde två mål i det avslutande tvåmålsspelet. Hoppas att formen börjar infinna sig nu, det gäller bara att han får de rätta bollarna i matcherna så kommer vi nog att få se en del mål framöver.

Det taktiska spelet som Haglund valde att öva på idag gick ut på att säkra defensiven. Han valde att inleda med Mobaeck, Martin, August och Karlsson i backlinjen, med både Anders och Holmén precis framför. En av anfallarna ska även falla ner i defensiven för att ta hand om den underska centrala defensiva mittfältaren. I alla fall om jag kunde tyda konerna rätt ;) Haglund räknar väl med att Ungrarna kommer att ha bollen mest och att Elfsborg kommer att få sina chanser genom snabba omställningar.


Jari bollade lite med de andra innan träningen.


Ishi var inte mer skadad än att han kunde skjuta. Frågan är varför han valt att ha olika slags skor på respektive fot.


Dock verkar Ishi ändå hämmas av något, eftersom han såg aningen plågad ut av Andblads behandling.


Det offensiva upplägget. Elfsborg ska väl representeras av de gula konerna.


Haglund går igenom hur han vill att spelarna taktiskt ska agera.