ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

fredag, september 14, 2007

Träningsrapport

Idag var det väldigt få som deltog på träningen, vilket jag tror har att göra med att U21 spelar match klockan 17 idag. Falken, Elmin, Eres fanns inte på plats, vilket med största sannolikhet är på grund av matchen. Inte heller, den mot IFK avstängde, Keene fanns på plats och Avdic (som också är avstängd) dök upp i inledningen men försvann sen. Kanske spelar dessa två i kvällens U21-kamp. Annars tränade samtliga spelare och de småskador som funnits på vissa verkade inte hämma någon.

Passet inleddes med den sedvanlige uppvärmingen för att sedan följas av en stor kvadrat där alla deltog i samma. Tre med västar jagade i mitten och där fanns även en ovästad spelare som skulle vara ett alternativ. Först two-touch för att sedan gå över i one-touch.

Därefter körde de passningar och lite annat i par för att sedan ta sig an stegen. Huvudmomentet var ett tvåmålsspel med lag bestående av sex utespelare, sedan fanns ett sjunde alternativ bestånde av Anders som hjälpte till i det anfallande laget. Det västbärande laget tog snabbt ledningen i början, tror det var Emir som satte dit den, men det ovästade laget kom igen. Eller rättare sagt var det Matte som var riktigt het och satte fyra(!) snabba mål. Matchen var inte slut där och Bella inledde upphämtningen för västarna, därefter gjorde även Ishi och Martin mål. Ställningen var nu fyra lika och nästa mål skulle avgöra. Martin hade näst intill öppet mål, men nicken gick över ribban och Abbas kunde snabbt sätta igång spelet. I anfallet som följde lyckades Mobaeck tråckla in bollen och därmed gick segern till det ovästade laget.

En riktigt målrik tillställning, vilket inte hör till vanligheterna. Särskilt imponerad blev jag av Matte, hoppas detta stärker självförtroendet så att han imorgondagens match kan sätta dit ett par.

Kan inte säga något om morgondagens laguppställning eftersom de förmodligen gick igenom taktiken på gårdagens träning.