ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

söndag, september 23, 2007

Sista träningen inför Hammarby

Glädjande nog var alla spelarna tillgänglig för dagens träning. Till det hade även två U21:or kallats in, Nordmark och en spelare jag inte kan namnet på, men hade nummer 38 på överdragsjackan. Jag rapporterade igår om att Bella fick en smäll på foten, men det verkade inte hämma honom nämnvärt idag.

När spelarna kom in började Anders och Karlsson bolla lite sinsemellan. Efter ett tag ville de köra "gris" och kallade på Eres och Falken. Även Emir anslöt när han kom in på Arenans matta. När de hade hållt på ett tag blev det världens diskussion mellan Anders och Karlsson vems fel det var att bollen nuddade marken. Anders hade backat ifrån en boll från Karlsson och hävdade att det var Karlsson som hade slagit en dålig passning. De höll på och tjafsa så länge att Emir tröttnade och gick för att göra något roligare. Eres och Falken kunde bara skrattandes stå och titta på. Efter ett ganska långt tag kunde de återuppta "grisen", jag vet dock inte vem de kom överens om som skulle få bokstaven.

Uppvärmningen leddes av sjukgymnasten idag och sedan övergick det hela till kvadraten. De högsta tillropen fick Emir efter att han ganska tidigt lyckades tunnla 38:an från U21, som i sin tur såg rätt så förlägen ut.

Innan de skulle gå igenom taktiken inför Hammarbymatchen körde de stegen och lite slalompinnar för att få igång fotarbetet.

Sedan skulle lagen delas in i de som skulle representera Elfsborg respektive Hammarby. Bella verkade bli väldigt besviken när han hörde sitt namn ropas ut för de som skulle ha västar, alltså de som skulle vara motståndare. Han gick inte fram direkt och plockade upp sin väst utan han stod näst intill förstenad och verkade inte riktigt kunna acceptera situationen. I alla fall var det så jag tolkade det hela.

Egentligen tycker jag inte det var några överaskningar i det laget som förmodligen får starta imorgon. Det finns som sagt inte så många alternativ med August och Ilola avstängda. Därför blir det med största sannolikhet Mobaeck, Andersson, Björck och Karlsson i backlinjen. Ishi, Anders, Avdic och Alex på mittfältet och avslutningsvis Keene och Matte på topp.

Det som förvånade mig när de sedan spelade på nästan full plan var att det för det första inte blev några byten, sedan att de övade defensiva hörnor och frisparkar. Det har jag inte sett på mycket länge och beror med stor sannolikhet på att laget släppt in merparten av målen på just fasta situationer. Hoppas denna träning ger resultat för så virrigt som det sett ut ett par matcher vill jag inte se igen.