ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

måndag, oktober 08, 2007

Elfsborg-Halmstad 1-1

Känner vi igen resultatet? Vad var egentligen oddset på 1-1, kan inte ha varit mycket över 1,00 om man ser till lagens sviter de senaste omgångarna. Jag vet inte om jag kan vara så besviken ändå, hade inte så stora förhoppningar inför matchen och det kändes mer som "Jaha". Men en sak som ändå är positivt är hur de spelade. Idag fick de spelet att fungera rätt så bra och ett otal chanser att göra mål. Ibland blir det ju sådana här matcher att bolluslingen inte vill in och det måste man ta emellanåt, men liknande matcher har lyst med sin frånvaro den här hösten. Halmstad hade inte mycket till spel, men ändå kändes de hyfsat farliga i sina kontringar. Elfsborg, eller rättare sagt Björck och Wiland, bjöd på det första målet.

Anders var riktigt pigg idag och det var rätt spelare att göra målet. Synd nu att det blir ett landslagsuppehåll, men om hans form kan hålla i sig ett tag så kan det vara guld värt i Europaspelet.

Ilola var ovanligt offensiv, men det är ju ändå fel gubbe att komma i de lägena han får. Särskilt med tanke på att han står och jublar hur länge som helst när han gör mål på träning. Det innebär att han inte får så många bollar innanför målramen någonsin, och särskilt då inte i matcher.

Ishi gjorde ett piggt inhopp. För hans del är det nog bra att uppehållet kommer nu, då kan han träna upp sig igen så att han orkar en hel match. Också mycket viktig inför Europaspelet.

Slutet av Allsvenskan känns ju rätt avslagen för vår del nu, men det är ändå viktigt att hålla ångan uppe. Gruppspelet i UEFA-cupen stundar och den första matchen spelas mellan näst sista och sista omgången i Allsvenskan. Vilket lag som kommer att stå för motståndet då lottas imorgon. Väldigt spännande! Måste bara fundera ut ett sätt så att jag kan följa lottningen. Just vid 12 imorgon kommer jag att sitta på en buss till Göteborg. Hmm...