ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

lördag, oktober 13, 2007

Äntligen!

Äntligen har Anders hittat formen igen, och det precis lagom till att Uefagruppspelet ska börja. I dagens EM-kvalmatch mot Liechtenstein spelade han riktigt bra och krönte det med ett mål. Och vilket mål sen! Ett kanonskott från distans som var helt otagbart för målvakten. Hoppas han kan prova på mer sånt i Elfsborg också, nu när han fick bevisat att takterna ännu sitter i ;) Till och med Hysén satt och berömde Anders i andra halvlek. Då visste jag inte riktigt vad jag skulle tro. När han sedan även kom med som kandidat till matchens lirare var jag bara tvungen att ringa och rösta, brukar ALDRIG göra det annars.

Anders fick en perfekt roll idag. Han kombinerade med Linderoth på mittfältet och det såg nästan ut som de växelvis spelade offensivt kontra defensivt. De verkar ha sådan förståelse för varandras spelstil att det fungerar dem emellan. Nu var det sedan Linderoth som initierade de första två svenska målen, tack vare att han kunde ligga hyfsat högt upp i banan. Då Anders täckte upp bakom.

Jag tyckte att dagens spel visade att Källström kanske inte är den största konkurrenten till Anders. Kim kom in när Ljungbergs vad började krångla och visade ett frejdigt spel på vänsterkanten. Kanske är det de två som ska konkurrera istället. Både Ljungberg och Kim bröt ofta in mot mitten från kanten och kunde därmed hota i offensiven. Så som Sverige spelar för tillfället, med två lite mer defensiva mittfältare, så tycker jag inte att Källström räcker till i det defensiva spelet för att få spela på mitten.

Nog om den debatten. Skönt att kunna konstatera att Anders verkligen är på gång igen. Skrev det redan efter förra matchen för honom och denna matchen understryker det än mer.