ziriz värld: IF Elfsborg

Vi delar med oss av våra tankar och åsikter om IF Elfsborg

söndag, oktober 28, 2007

Malmö-Elfsborg 1-2

Har varit en himla diskussion på kommentarerna angående Elfsborgs inställning i matchen mot Örebro, och att det då rättfärdigar att man inte går på nästkommande matcher. Jag kan inte påstå att inställningen var särskilt mycket bättre i matchen mot Malmö. Jag tror dock inte det är medvetet på något sätt, utan matcherna på slutet har saknat en gnista, både hos mig som supporter och säkert hos spelare och ledare. Skillnaden är ju att Malmö inte hade något att kämpa för, då Örebro i förra omgången kämpade för sin existens i den högsta ligan. Varken Elfsborg eller Malmö spelade på max, utan spelet såg allmänt vänskapligt ut. Spelarna kämpade inte till 110%, men ändå kunde vårt gula lag åka hem med de tre poängen. Nu nådde vi den där bronsplatsen som det gapades om i den förra omgången. Det borde ju även betyda att publiken återkommer till nästa hemmamatch. Eller?

Lite om målen i matchen... Malmö lyckades ta ledningen tidigt i första halvlek, men Elfsborg kunde snabbt replikera. Det gick inte ens en minut innan Anders, efter ett fint förspel från ett antal spelare, kunde sätta in bollen i nätmaskorna, dock med hjälp av ett Malmöben. Andra målet kom i andra halvlek på en frispark som Alex fixat efter att ha lagt sig ganska lätt i en frilägessituation. Utvisningen på Malmöspelaren tyckte jag var aningen tveksam, men då ska man ha i åtanke att det var Åke Andreasson som dömde. Med den mannen bakom visselpipan kan allt hända ;) Frisparken då... Jag sa precis innan den skulle slås: "Matte med vänstern", och mycket riktigt blev det så. En klockren träff rätt upp i målvaktens kryss. Mycket snyggt!

Att Elfsborg till slut blev topp fyra i allsvenskan tycker jag är ett bra resultat med tanke på det spel laget visat upp. Egentligen kanske det säger mer om de andra lagens oförmåga i serien. Vi blev även bäst av de Europaspelande lagen och det kanske är bara att vänja sig vid att det är oerhört svårt att kombinera Europaspel med topprestationer i Allsvenskan.

11 Comments:

Blogger Josepa said...

Estoy aquí

2007-10-28 18:06  
Blogger ziriz said...

Ehh...qué?? ;)

2007-10-28 18:34  
Anonymous Anonym said...

Manuell trackback:

Också himlen gråter när Blåvitt vinner SM-guld

2007-10-28 18:58  
Blogger ziriz said...

Trevlig läsning! ;)

2007-10-28 20:27  
Anonymous Anonym said...

Tack ziriz för en mycket läsvärd blogg!!

Håller med dig ziriz i diskussionen som du har med "anonym" om "medgångssupportrar".

2007-10-28 22:04  
Blogger ziriz said...

Tack! Känns ibland som jag kämpar lite i motvind, därför är det skönt att höra att det är någon som håller med mig...

2007-10-29 09:41  
Anonymous Anonym said...

Kan undra var alla "riktiga" supporters höll hus mellan 88-91 när Elfsborg höll ett publiksnitt på 1500-2500 pers och ståplats kostade en bit under hundringen, när Myresjö, Kalmar AIK, Gunnilse och Gud vet vad alla storheter hette.. Var på varenda match och var även i väg på ett par bortamatcher. Då fick ett mål kosta ett näsben, inställningen var underbar att skåda. Hörde Matte beklaga sig en smula på radio 7 i morse att lagets inställning varit sådär i vissa matcher i år (tell me about it). Heder ändå att vi tog oss i kragen i sista matchen och tog en bronspeng.

2007-10-29 20:23  
Anonymous Anonym said...

senaste anonym>>
Såg också de flesta hemmamatcherna och de närliggande bortamatcherna under hela 90-talet men varför skall man hålla på att mästra med det? och varför skall man ifrågasätta de som vill komma och titta på IFE idag bara för att de inte hade fått upp ögonen då? Skulle du gilla stämningen på Arenan om det bara var vi 2000 som kom? Nej, självklart är alla välkomna att stötta IFE på våran fina arena, gammal som ung, trogen som nyfiken. Nu ser vi bara frammåt, fy fasen för bittra dåtidsromantiker.

2007-10-30 08:53  
Anonymous Anonym said...

Ett "bra" exempel på hur man kan missförstå en text.. :-)

2007-10-30 12:49  
Anonymous Anonym said...

Istället för att skriva punkter och smileys kan du väl förklara vad du menar med "Kan undra var alla "riktiga" supporters höll hus mellan 88-91 när Elfsborg höll ett publiksnitt på 1500-2500 pers" "Var på varenda match och var även i väg på ett par bortamatcher"
Om det nu var så att jag missförstod vart du ville komma med de orden

2007-10-30 13:39  
Anonymous Anonym said...

T-Gul>> Läs diskussionen från början. Startade efter Örebro-matchen. Smileysar sätter jag f.ö ut när jag känner mig road över något. Sätter med detta punkt i denna "debatten", tror nog min åsikt i inställningsfrågan gått fram hos dom flesta.

Tack än en gång ziriz för en kanonblogg!!

2007-10-30 16:46  

Skicka en kommentar

<< Home